S vychýlenou muškou netrefili ani bod
Klub

S vychýlenou muškou netrefili ani bod

Redakce

V utkání proti bránícímu Zlínu, který spoléhal jen na brejky a také mu jeden gólově vyšel, promarnili boleslavští fotbalisté množství gólových příležitostí, se kterými podle trenéra Ščasného nakládali velmi lajdácky. Kolem zlínské branky létaly míče z pravé i z levé strany, rohových kopů si Boleslav vynutila pětkrát tolik co soupeř, kterého výrazně podržel brankář Baránek. Ale se spoustou boleslavských střel si nemusel dělat starosti, protože míjely cíl.

Mladá Boleslav byla od počátku aktivnějším týmem, ale její obranu zlínské brejky zlobily nečekaně moc. Poprvé boleslavským divákům zatrnulo v 11. minutě, kdy Miller neudržel Krausovu střelu a měl co dělat, aby míč přikryl před dorážejícím Vyskočilem.
Ve 20. minutě Žůrka zastavil Kopic těsně před hranicí trestného území jen za cenu žlutého faulu a následný trestný kop Vyskočila o pár centimetrů přeletěl boleslavské břevno. Po pěti minutách pelášil na boleslavskou branku z ofsajdové pozice Žůrek a vracející se Kysela mu ukopl míč v poslední chvíli. Ve 28. minutě Kraus obešel Kopice a nastřelil vybíhajícího Millera.
V první půlhodině Boleslavští promarnili podobně jako soupeř několik gólových příležitosti. Ve 13. minutě po Matějovského kolmici běžel na brankáře Baránka sám Vaněček, ale nastřelil jen padajícího brankáře. V 18. minutě se neujala Matějovského bomba po Kyselově centru, ale k míči se uprostřed vápna dostal Táborský. Vystřelil však slabě do zlínského brankáře. Ve 23. minutě na Rajnochův lob za zlínskou obrannou linii zaběhl Holub a volejem těsně přestřelil. Ve 28. minutě Rajnochovu bombu v pádu vyrazil Baránek.

Nejkrutější chvíle z pohledu Boleslavi nastala ve 30. minutě. Vaněček slabou zpětnou přihrávkou dostal do nečekaného souboje Rolka s Vyskočilem, zlínský hráč z něho vyšel vítězně a přihrávkou přes šířku hřiště poslal do úniku Žůrka. Ten podle vybíhajícího Millera zamířil přesně k pravé tyči – 0:1.
K vyrovnání měli ještě před přestávkou nejblíže Vaněček s Mendym ve 40. minutě a hlavně Táborský ve 43. minutě, jehož volej jen těsně minul pravý horní vingl zlínské branky.

Za čtvrt hodiny po změně stran si Boleslav vynutila dvakrát tolik rohových kopů, jako za celý první poločas. Ale zlínskou síť nikdo z jejích hráčů nerozvlnil. Branku netrefili mezi zmatenými obránci Kysela, Táborský ani Mendy. Když se v 56. minutě podařilo Mendymu obejít i brankáře Baránka, tak jeho střelu z úhlu Zbožínek srazil na roh.
V 62. minutě Žůrek těsně minul křížnou střelou Millerovu branku. V 65. minutě Rajnoch pokusem přes hlavu přestřelil branku o půl metr. Za dvě minuty po Kyselově centru zakončil akci čistým nártem Mendy, ale Baránek jeho střelu z pěti metrů famózně vyrazil. V 69. minutě Poláčkův centr ve vápně nikdo nezužitkoval a Zlín se ubránil rázným odkopem. V 71. minutě postupoval Žůrek z pravé strany sám proti Kopicovi a vystřelil mimo branku. Na druhé straně po Kyselově centru hlavičkoval Rajnoch nad.
Čerstvý Hrdlička zkusil pálit z dálky. První střela Barnak málem porazila, ale odrazila se mimo vápno, druhá zlínskou branku přeletěla. Kopic střílel po zemi do brankáře. Pět minut před koncem po Kalinově centru hlavičkoval mimo Hrdlička. V 88. minutě Zlínští měli obrovskou příležitost přidat druhý gól, ale Zapletal ve snaze obstřelit vybíhajícího Millera netrefil branku. Boleslav odpověděla v poslední minutě Mendym, ale jeho rána minula levý růžek zlínské branky.
Ani tříminutové nastavení nic nezměnilo na boleslavské nečekané porážce. Boleslavská bodová touha zemřela na neproměňování gólových příležitostí.

FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Vaněček (46. Poláček), Matějovský, Rajnoch, Táborský (56. Kalina) –Kysela, Holub (69. Hrdlička), Mendy. Připraveni ještě byli Sedláček, Řezníček, Procházka a Pižanowski.

FC Tescoma Zlín: Baránek – Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner (79. Bača) – Malár, Vyskočil, Zúbek, Šmahaj, Kraus (71. Konečník) – Žůrek. Připraveni ještě byli Pazdera a Kořínek.

Gól: 30. Žůrek

ŽK: Kopic – Penner, Šmahaj, Bača, Baránek

Rozhodčí: Kocián – Wilczek, Drastík

Diváků: 3430

Fanshop banner