Boleslav nedostala od Zlína 270 minut ligový gól
Klub

Boleslav nedostala od Zlína 270 minut ligový gól

Redakce

Utkání 12. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Tescoma Zlín se hraje v neděli 4. listopadu od 17 hodin na boleslavském městském stadionu. V předchozím ligovém ročníku Mladá Boleslav porazila Zlín dvakrát 2:0 a v dosavadních šesti vzájemných duelech o ligové body Boleslav tímto výsledkem vyhrála celkem třikrát, ale i jednou prohrála. Od Zlína nedostala gól již 270 minut. I celkový gólový poměr 9:5 vyznívá jasně pro boleslavský tým, který je pro nedělní ligové utkání kompletní.

Bilance vzájemných ligových utkání Mladé Boleslavi se Zlínem:

Podzim 2004 Zlín – MB 2:2 (Lasota, Činčala – Sedláček, Palát)
Jaro 2005 MB – Zlín 1:1 (Bednář – Švach)
Podzim 2005 Zlín – MB 2:0 (Bača, Lukaštík)
Jaro 2006 MB – Zlín 2:0 (Vaculík, Matějovský)
Podzim 2006 MB – Zlín 2:0 (Pecka, Holub)
Jaro 2007 Zlín – MB 0:2 (Pecka, Rolko)

Zlínští dali poslední ligový gól do boleslavské sítě na podzim 2005 v nastaveném čase. Vedli gólem Bači a v dramatickém závěru se do zlínského vápna vypravil i brankář Miller ve snaze pomoct spoluhráčům s vyrovnáním skóre. Boleslavští však propásli výhodu rohového kopu a Lukaštík z brejku snadno přidal druhý gól do opuštěné branky.

Letos na jaře hrála Mladá Boleslav proti Zlínu dvakrát krátce po sobě a vždy na zlínské Letné. Nejprve vyhrála ligové utkání, když v 53. minutě Matějovského přihrávku gólově zužitkoval Pecka a tři minuty před koncem přidal po Kyselově pasu druhý gól Rolko. Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Kopic, Rajnoch, Palát – Sedláček (86. Rolko), Matějovský, Abraham, Poláček (79. Poláček) – Mikolanda (46. Kysela), Pecka. Tým FC Tescoma Zlín hrál ve složení: Zlámal - Vidlička, Zbožínek, Švach, Penner - Kraus, Dian (54. Činčala), Vrtělka (83. Zúbek), Červenka - Šmahaj, Vyskočil (66. Žůrek).
O pár dní později se Zlínským povedla pohárová odveta za ligovou prohru. Po bezgólovém poločasu v 50. minutě Žůrek ofsajdový únik po pravém křídle zakončil střelou do levého horního růžku branky boleslavského gólmana Kučery. V 79. minutě po Poláčkově centru hlavou vyrovnal Rajnoch. Krátce před koncem rozhodčí Kovařík po druhé žluté kartě vyloučil Matějovského a poskytl zároveň Zlínu výhodu trestného kopu. Žůrek ho rozehrál na hlavu Červenky, jenž v 90. minutě trefil zlínský postup do semifinále poháru ČMFS ročníku 2006/07. Jarní pohárová sestava FK Mladá Boleslav proti Zlínu: Kučera – Brunclík, Rajnoch, Rolko, Palát – Sedláček (54. Mikolanda), Matějovský, Poláček, Dittrich (76. Holub) – Kysela, Pecka. FC Tescoma Zlín odehrál jarní pohárové čtvrtfinále ve složení: Kořínek – Janíček, Zbožínek, Švach, Penner – Kraus (38. Vyskočil), Činčala (71. Červenka), Dujka (79. Vidlička), Zúbek, Opiela, - Žůrek.

Také v rozlosování pohárového ročníku 2007/08 se podle papírových předpokladů Mladá Boleslav měla se Zlínem potkat ve 4. kole. Zlínští však překvapivě ve 2. kole nepřešli přes druholigový Třinec, který potom ve 4. kole podobně nečekaně vyřadil i Mladou Boleslav. Na boleslavsko-zlínský boj o jarní čtvrtfinále tedy nedošlo a přičiněním Třince v něm nebude Mladá Boleslav ani Zlín.

V dosavadním průběhu podzimní sezóny dosáhl Zlín několika pozoruhodných výsledků na soupeřových hřištích. Remizoval v Brně 0:0, na pražské Spartě prohrál těsně 1:2, v Liberci senzačně vyhrál 1:0, v Plzni remizoval 1:1, potom na Strahově od pražské Slavie inkasoval nářez 1:7 a na Viktorii Žižkov podlehl 0:2. Z tohoto výčtu vyplývá, že venku prohrával pouze v Praze.
Doma porazil České Budějovice a Teplice vždy 1:0, remizoval s Ostravou 2:2 a Olomoucí 0:0. Poslední ligové utkání doma proti Jablonci mu však vůbec nevyšlo. V první vážnější jablonecké akci, kterou byl trestný kop Baranka od pravé postranní lajny, hlavou skóroval Homola. Ve 4. minutě byl stav utkání 11. ligového kola FC Tescoma Zlín – FK Jablonec 0:1 a nic se na něm už nezměnilo. K radosti Jablonce a ke smutku Zlína.
Pro Zlín to byla nečekaná prohra po sedmi neprohraných domácích zápasech. Zlínský trenér Pavel Hoftych za její dvě hlavní příčiny označil brzo inkasovaný gól a vynucené střídání zraněného tvůrce hry Lukáše Opiely v průběhu první půle.

Zlín proti Jablonci hrál ve složení: Kořínek – Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner – Šmahaj, Zúbek, Opiela (26. Kraus), Zapletal (46. Vyskočil) – Malár (68. Žůrek), Bača. Podobně nejspíše vyrukuje i na Mladou Boleslav.

Mladá Boleslav proti Zlínu pravděpodobně vyjde z ostravské sestavy: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Kalina nebo Poláček – Kysela, Holub nebo Táborský, Medny.

Fanshop banner