Pešice proti Turkům nominoval Bořila a Rýdla
Klub

Pešice proti Turkům nominoval Bořila a Rýdla

Redakce

Boleslavští dorostenci Jan Bořil a Michal Rýdl jsou nominováni na dvě přípravná utkání sedmnáctiletých reprezentačních týmů Česko – Turecko, která se konají v úterý 6. listopadu v Roudnici nad Labem a ve čtvrtek 8. listopadu v Libčici nad Vltavou, vždy od 14,30 hodin. Utkání jsou přípravou na kvalifikační boje o postup na evropský šampionát, jehož pořadatelem je v příštím roce Turecko.

Česká sedmnáctiletá reprezentace v říjnu postoupila z první fáze kvalifikace o postup na ME 2008, když porazila Kypr a Arménii a prohrála s Itálií. Společně s italskými mladíky se dosatala do jarní kvalifikační fáze, která se teprve na konci listopadu losuje.
Hlavní trenér dorosteneckého reprezentačního družstva je Josef Pešice. Ten pro listopadové dva přáteláky nominoval osmnáct fotbalistů z jedenácti klubů: Slavia Praha a Teplice po třech, Mladá Boleslav, Brno, Sparta Praha po dvou, Bohemians, Hradec Králové, Slovácko, Plzeň, Olomouc a Ostrava po jednom.
Oba boleslavští hráči patří ke zkušenější části sedmnáctileté reprezentace. Ofenzivní středopolař Jan Bořil v dosavadních devíti zápasech dal už dva góly, obránce Michal Rýdl se v šesti startech dosud do střelecké statistiky nezapsal.
Fotbalisté se trenéru Pešicemu mají hlásit v pondělním dopoledni 5. listopadu ve strahovském tréninkovém centru Sparty Praha, odkud se přesunou do Roudnice nad Labem, kde budou pobývat po celou dobu čtyřdenního soustředění do čtvrtečního odpoledne.

Fanshop banner