Trest za Ostravu: Ščasný 100 a Čuhel 20 tisíc Kč
Klub

Trest za Ostravu: Ščasný 100 a Čuhel 20 tisíc Kč

Redakce

Z boleslavských trenérů jsou štědří sponzoři ČMFS. Čtvrteční disciplinárka napařila hlavnímu trenérovi Zdeňku Ščasnému 100 tisíc a jeho asistentovi Petru Čuhelovi 20 tisíc korun pokuty. Oběma za nesportovní chování v průběhu ligového utkání FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav. Ščasný navíc zaplatí ještě 50 tisíc za porušení rozpisu soutěže, když se veřejně vyjadřoval k výkonu rozhodčích před uplynutím čtyřiadvacetihodinové lhůty mlčenlivosti.

„Trest přijímám, odvolávat se nebudu,“ reagoval Ščasný podobně jako před časem na pokutu za nesportovní chování při utkání AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav. Tehdy platil 30 tisíc korun. V obou případech, po Spartě i po Ostravě, se však zlobil na rozhodčí, že si jeho emotivní reakce účelově vysvětlili jako kritiku rozhodování utkání, když tomu tak ve skutečnosti nebylo.
Předseda fotbalové disciplinárky Alexander Károlyi přiznal, že stotisícová pokuta je největší trest, jaký kdy trenér v Česku dostal. Károlyi vysvětlil, že o zastavení činnosti, to znamená zákazu vstupu na lavičku, neuvažoval, neboť trenéři nepoužili vulgárních ani urážlivých výroků.
Oba boleslavští trenéři mohou bez omezení na lavičku při nejbližším utkání I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Tescoma Zlín.
Ovšem při letošní premiéře ve skupině Poháru UEFA FK Mladá Boleslav – Villarreal CF nesmí na trenérskou lavičku Zdeněk Ščasný, což je verdikt bez finančního postihu od disciplinární komise UEFA. Zastavením činnosti na jeden zápas tak reagovala na vykázání boleslavského trenéra z lavičky na tribunu při odvetném utkání prvního kola Poháru UEFA v Palermu.

Fanshop banner