Villarreal i Fiorentina v lize vyhrály
Klub

Villarreal i Fiorentina v lize vyhrály

Redakce

Ve Španělsku i Itálii nejvyšší fotbalové soutěže pokračovaly 11. kolem ve středu 31. října. Oba podzimní soupeři Mladé Boleslavi ze skupiny C Poháru UEFA vyhrály, aniž inkasovaly gól. Udržely si tak postavení v popředí mistrovských tabulek. Villarreal CF porazil Levante UD 3:0 a ACF Fiorentina vyhrála nad Neapol SSC 1:0. Oba týmy hrají další ligová utkání v neděli 4. listopadu podobně jako FK Mladá Boleslav v české a AEK Athény v řecké lize, kdežto švédská nejvyšší soutěž již poslední říjnový víkend skončila.

Primera División: Villarreal CF - Levante UD 3:0
Villarreal CF hostil doma poslední tým tabulky Levante UD, který z dvaceti týmů španělské elitní ligy jako jediný v tomto soutěžním ročníku ještě nevyhrál. Na hřišti Villarrealu smutnou bilanci nezlepšil. Při jednoznačném průběhu o osudu utkání rozhodl první poločas, ve kterém padly všechny tři góly. Už ve 3. minutě se prosadil Franco, v 16. minutě proměnil Rossi penaltu nařízenou za sražení Cazorly a ve 38. minutě neškodného soupeře dorazil Cygan. Další góly nepadly, protože hráči Villarrealu viditelně zvolnili a brankář Levante Storari činil zázraky.
Villarreal CF hrál ve složení: Viera – Angel, Capdevila, Cygan, Fuentes – Fernadez, Bruno, Cazorla (84. Venta), Senna (72. Mavuda) – Franco (61. Nihat), Rossi.
V 11. kole Primera División hraje Villarreal v neděli 4. listopadu na hřišti čtvrtého týmu tabulky Atletica Madrid a stále se drží ve vedoucí trojici společně s Realem Madrid a FC Barcelona.

Serie A: ACF Fiorentina – Neapol SSC 1:0
Střetnutí, ve kterém měla Fiorentina po většinu hrací doby mírně navrch, rozhodl gólem Christian Vieri v 61. minutě. Zkušený střelec si připsal do své osobní statistiky již 137. gól v italské elitní lize. Další tři gólové šance Fiorentiny zmařil rumunský kanonýr Mutu a v závěru utkání po akci Muta se neprosadil Pazzini. Na těsné výhře měl svůj podíl i brankář Frey, který zabránil gólům při střelách neapolských hráčů Lavezziho a Sosy.
ACF Fiorentina nastoupila v sestavě: Frey – Dainelli, Gamberini, Pasqual, Potenza – Jorgensen (65. Semioli), Kuzmanovic, Liverani, Montolivo (62. Pazienza) – Mutu, Vieri (74. Pazzini).
V neděli 4. listopadu jede Fiorentina na hřiště Lazia Roma, které ve středečním římském derby prohrálo s AS Roma 2:3 a v aktuální tabulce je na čtrnáctém místě. Fiorentina je čtvrtá za Juventusem Turín, AS Roma a vedoucím Interem Milán.

 

 

 

Fanshop banner