Přestřílí Boleslav v sobotu Brno?
Klub

Přestřílí Boleslav v sobotu Brno?

Redakce

V sobotu 3. listopadu se na boleslavském městském stadionu v celostátní dorostenecké lize hrají dvě utkání FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno. Starší dorostenci začnou v 11 hodin, mladší mají výkop ve 13,15 hodin. Konfrontace boleslavského a brněnského fotbalu slibuje zajímavou podívanou, neboť oba týmy starších dorostenců jsou při střelecké chuti. V předchozím kole totiž Brno přejelo Příbram 6:1 a Mladá Boleslav rozdrtila Teplice 9:0. Pro Brno i pro Boleslav to byly rekordní výhry v letošním podzimu.

V mistrovské tabulce starších dorostenců je však na tom Brno o šest příček a o devět bodů lépe. Ze třinácti podzimních mistrovských utkání Brno jenom dvakrát prohrálo (doma se Slováckem 0:1 a v Praze se Slavií 2:3) a v ostatních jedenácti utkáních bodovalo. Remizovalo doma s Plzní a v Praze s Bohemians 0:0, v Jihlavě 2:2 a v Opavě 3:3. Po třech bodech bralo za výhry doma nad Ostravou 4:1, Hradcem Králové 2:0, Spartou Praha 2:1, Příbrami 6:1 a venku ve Zlíně 3:1, Českých Budějovicích 1:0 a v Teplicích 3:0.
Brněnskými kanonýry jsou Šural se 7 a Nguyen se 6 góly. Dalšími podzimními střelci v brněnských barvách jsou Novotný a Mareček po 3, Lacko, Moučka, Štourač po 2, Buchta, Michna a Cupák po 1.

Brno je v tabulce na 3. místě, Mladá Boleslav se v uplynulých dvou týdnech posunula na 9. místo.

Boleslavští stále mají co napravovat především v domácí bilanci. I když na trávníku boleslavského městského stadionu porazili Slavii Praha 5:1 a Spartu Praha 2:1, tak v dalších zápasech už nevyhráli, pouze s Hradcem Králové remizovali 1:1. Jinak prohráli s Olomoucí 0:5, Slováckem 2:3, Ostravou 0:3 a Plzní 0:1.
Venku prohráli v Opavě 0:4, Zlíně 2:3 a Jihlavě 1:6, ale vyhráli v Praze nad Bohemians 1:0, v Českých Budějovicích 3:2 a naposledy v Teplicích 9:0.
Z šestadvaceti boleslavských gólů nastřílel nejvíce Chramosta, který proti Teplicím svůj účet zaokrouhlil na 10 přesných tref. Dalšími střelci jsou Bořil 4, Bílý a Kubát po 3, Dudka 2, Merkl, Zábacký, Olšák a Rýdl po 1.

Z výčtu podzimních výsledků vyplývá, že doma získali sedm bodů a z venku přivezli devět bodů. Proti Brnu mají příležitost bilanci bodových zisků vylepšit ve prospěch domácího prostředí, i když to nebude proti třetímu týmu ligové tabulky snadný úkol.

V kategorii mladších dorostenců není mezi boleslavským a brněnským družstvem takový rozdíl, jako mezi staršími dorostenci. Brno na pátém místě ligové tabulky má 23 bodů a Mladá Boleslav na šestém místě zaostává pouze o dva body. Pro boleslavské mladší dorostence je tedy sobotní vzájemný střet výzvou své brněnské protivníky v ligovém pořadí přeskočit, což se jim povede jenom v případě výhry.

Fanshop banner