Pecka pomohl vyřadit Bochum
Klub

Pecka pomohl vyřadit Bochum

Redakce

Boleslavský útočník Luboš Pecka hostující v druholigovém německé klubu Alemania Aachen byl jedním z úspěšných střelců v utkání druhého kola německého poháru Alemania Aachen - VfL Bochum 3:2. Dramatickou bitvu s bundesligovým týmem sledovalo 17838 diváků, z nichž 1500 přijelo z Bochumi. Roztrpčené hostující mužstvo dohrálo bez dvou vyloučených hráčů.

Domácí Alemania Aachen prohrála první poločas vlastencem Ebberse z 21. minuty. Hostující Bochum však přišla o středopolaře Dambrowskeho, jenž v rozpětí tří minut byl dvakrát napomínán a musel ze hry ven.
Pět minut po změně stran vyrovnal skóre Milchraum a v 62. minutě dal vedoucí gól Aachenu Pecka, který odehrál celých devadesát minut pohárového utkání. V 81. minutě se Ebbers trefil do správné branky a Aachen tím pádem vedl o dva góly. Ovšem za dvě minuty se utkání zvrtlo do finálového dramatu, neboť bochumský Drsek snížil na 3:2. Tento stav už vydržel do závěrečného hvizdu. Krátce před ním rozhodčí Drees podruhé napomínal bochumského Epalle a vyloučil jej. Bundesligový tým tak dohrál v devíti lidech.
Vyřazení Bochumi z německého poháru odpovídá tomu, že se tomuto klubu letošní podzim nedaří. V bundesligové tabulce je třetí od konce, když z jedenácti mistrovských utkání pouze dvě vyhrál.
Také Alemanii Aachen se v mistrovské soutěži nedaří podle představ. V druhé lize, kam letos spadla, je osmá a pro vytoužený návrat mezi bundesligovou elitu se ještě hodně nadře. Pohárový úspěch je určitě potřebným povzbuzením. Alemania Aachen v prvním kole poháru přešla přes 1.FC Normannia Gmünd 3:0 a ve druhém kole vyřadila Bochum 3:2.

 

Fanshop banner