Nejbližší soupeř Boleslavi ve španělské lize prohrál
Klub

Nejbližší soupeř Boleslavi ve španělské lize prohrál

Redakce

V kvalitním utkání 11. kola Gambrinus ligy na hřišti Baníku Ostrava remizovala Mladá Boleslav 3:3. A jak se vedlo v domácích soutěžích boleslavským rivalům ze skupiny Poháru UEFA?
Italská Fiorentina remizovala v Janově 0:0, španělský Villarreal prohrál v Zaragoze nečekaně vysoko 1:4, řecký AEK Athény vyhrál na hřišti Škoda Xanti těsně 1:0 a švédský Elfsborg porazil Malmö 2:1 v posledním kole nejvyšší švédské soutěže.

Primera División: Real Zaragoza – Villarreal CF 4:1
Nejbližší soupeř Mladé Boleslavi v Poháru UEFA inkasoval fotbalový direkt, když agenturní zprávy označily výkon Zaragozy za dosud nejlepší v této sezóně. Její góly stříleli v 37. min. Oliveira, 50. min. Oscara, 67. min. Milita z penalty a 79. min. Garcia. Teprve v 82. minutě Pires porážku Villarrealu zkorigoval.
Sestava Villarreal CF: Viera – Capdevila, Cygan, Fuentes, Venta – Cani, Bruno, Pires, Cazorla (46. Rossi), Senna (70. Mavuba), Tomasson (65. Nihat)
Pro Villarreal to byla třetí ligová prohra a v mistrovské tabulce po devíti odehraných zápasech je na třetím místě s osmnácti body za největšími giganty španělského i evropského fotbalu. Na druhou Barcelonu ztrácí dva a na vedoucí Real Madrid čtyři body.

Seria A: FC Janov – ACF Fiorentina 0:0
Diváci neviděli ani jeden gól, ale osm žlutých karet. Rozhodčí ukázal tři domácímu Janovu a pět hostující Fiorentině (48. Ujfaluši, 54. Montolivi, 83. Vieri, 88. Donadel a 89. Kroldrup). Po většinu herního času byli aktivnější Janovští, ale vynikajícího Freye v brance Fiorentiny nepřekonali. Největší šanci Fiorentiny připravil ve druhém poločase Mutu pro Pazziniho, ten však z malého vápna netrefil soupeřovu branku.
Sestava ACF Fiorentina: Frey – Gamberini, Kroldrup, Pasqual, Ujfaluši – Donadel, Kuzmanovic (64. Liverani), Montolivo, Semioli, Mutu (84. Osvaldo), Pazzini (73. Vieri).
Po devíti kolech je Fiorentina v mistrovské tabulce třetí s jedním bodem odstupu za druhým AS Roma a čtyři body za vedoucím obhájcem titulu Interem Milán. Z dvaceti účastníků Serie A už jenom Inter Milán a Fiorentina drží ligovou neporazitelnost.

A Ethniki Katigoria: Škoda Xanti – AEK Athény 0:1
Athénští vyhráli těsně na hřišti devátého týmu řecké ligy Škoda Xanti, kde v loňském roce působil dnešní boleslavský brankář Petr Pižanowský. Utkání rozhodl jediný gól ve 44. minutě, který dal Ismael Blanco z přihrávky brazilského veterána Rivalda.
Sestava AEK Athény: Moretto – Arruabarrena, Geraldo, Papastathopoulos, Silva – Nsaliwa, Tozser, Manduca (85. Pappas), Rivaldo (75. Julio Cezar) - Blanco (62. Kone), Liberopoulos.
Podobně jako Fiorentina v italské lize, tak i tým AEK Athény dosud v řecké lize neprohrál a dokonce v šesti odehraných zápasech ještě neztratil ani jeden bod. Suverénně vede šestnáctičlennou tabulku s náskokem pěti bodů před druhým Panathinaikos Athény.

Allsvenskan: Malmö FF – IF Elfsborg 1:2
Domácí Malmö vstřelilo vedoucí gól v 11. minutě, ale Anders Svensson okamžitě vyrovnal. Vítězný gól dal v 59. min. Mathias Svensson.
Sestava IF Elfsborg: Wiland – Andersson, Augustsson, Björck, Karlsson – Mobaeck, Bajrami, Ilola, Ishizaki – Anders Svensson, Alexandersson (Mathias Svensson).
Ve Švédsku nejvyšší fotbalová soutěž Allsvenskan v neděli 28. října skončila. Elfsborg výhrou nad Malmö uhájil čtvrté místo před AIK Solna a kvalifikoval se tak do Intertoto Cupu pro léto příštího roku. Za vedoucí trojicí zůstal v šesti až devítibodovém odstupu. Švédským mistrem se stal IFK Göteborg (49 bodů) před Kalmar FF (48) a Djurgaardens IF (46).
Fanshop banner