Trenér Ščasný: Fotbal zkazil rozhodčí Jára
Klub

Trenér Ščasný: Fotbal zkazil rozhodčí Jára

Redakce

Po skončeném utkání FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav 3:3 se více než o výkonech fotbalistů a dramatickém vývoji skóre mluvilo o nepovedeném vystoupení hlavního rozhodčího Jaroslav Járy. Nespokojeni byli diváci, jak se později ukázalo i delegát utkání, žurnalisté a trenéři obou týmů. Do televizní kamery a na tiskovce bezprostředně po utkání to bez diplomatického krasořečnění uvedl boleslavský kouč Zdeněk Ščasný.

„Tento zápas zasluhoval úplně jinou úroveň řízení,“ řekl Ščasný na adresu sudího Járy a přidal kritiku i jeho šéfa Luďka Macely: „To je nekompetentní člověk.“
Ščasný poukazoval na komické zmýlení Járy při máchání kartami vůči Sedláčkovi, který musel opustit hřiště, protože si hlavní arbitr popletl předchozí napomínání a boleslavského hráče měl za opakovaně trestaného. Za další Járovy tragické přehmaty označil přehlédnutí hraní rukou ostravského hráče ve vlastním pokutovém území, špatné posuzování ofsajdů i vlastní tendenční vykázání z trenérské lavičky. „Macela rozhodčí několikrát upozorňoval, že mám skončit na tribuně,“ prohlásil Ščasný, který opakovaně připomněl, že jeho poukazování na upřené boleslavské góly nemíří v žádném případě proti Baníku Ostrava.
„Podobně jako se cítí kolega ukřivděný, tak se cítím i já,“ přidal se ostravský trenér Karel Večeřa ke Ščasného kritice s mnohem mírnějším prohlášením.

A co říkali trenéři samotné hře?

„Diváci viděli zajímavý fotbal, pro trenéry však infarktový,“ shrnul dojmy obou koučů boleslavský Ščasný. „Nezvládli jsme úvod utkání, ani začátek druhé půle. I když jsme dohrávali v deseti, mohli jsme výsledek i otočit,“ dodal boleslavský trenér.
„Vstoupili jsme do zápasu lépe než soupeř, ale po druhém gólu začali hrát příliš profesorsky. Po krásné brance Matějovského jsme znervózněli a soupeř se vrátil do zápasu,“ poznamenal Večeřa.

Fanshop banner