Přestřelka na Bazalech skončila smírně
Klub

Přestřelka na Bazalech skončila smírně

Redakce

Přestřelka na ostravských Bazalech skončila bez vítěze. Domácí Baník Ostrava nečekaně snadno získal dvougólové vedení v úvodní čtvrthodince, ovšem Boleslavští stihli do přestávky vyrovnat parádní trefou Matějovského a pohotovým skluzem Kysely. A tak se po změně stran vlastně začínalo znovu. Ve druhém poločase Ostravští opět získali vedení, to jim deset minut před koncem vzal náhradník Vaněček svým prvním ligovým gólem. Boleslav dohrávala oslabená o vyloučeného Sedláčka a trenéra Ščasného vykázaného z lavičky na tribunu.

Nepochopitelně nesoustředěně začali boleslavští fotbalisté na horké ostravské půdě. Potrestal je hned v 6. minutě Svěrkoš, kterému protihráči ponechali luxusně času a prostoru, aby mohl podél Millera zamířit přesně k prvé tyči – 1:0.
Ve 14. minutě se ocitl sám před Millerem pro změnu Mičola a také on nabídnutou příležitost beze zbytku využil – 2:0.
Bazaly tonuly ve vítězné euforii. Hráči na hřišti i diváci v ochozech věřili, že mají boleslavského soupeře na lopatkách.
Současný tým FK Mladá Boleslav však je mnohem ostřílenější, než ten z jara 2005, který podlehl spojenému tlaku fotbalistů a fanoušků Baníku Ostrava. Ve 21. minutě Mendyho hlavičku po Sedláčkově centru ještě brankář Vašek u pravé tyče lapil a ve 23. minutě byli Ostravští blízko třetímu gólu, když po rohovém kopu Rajtoral trefil pravou tyč Millerovy branky a z brankové čáry do bezpečí míč odkopl Táborský.

Ve 29. minutě přišla hvězdná chvíle Matějovského pravačky. Boleslavský špílmachr dal zapomenout na penaltu zahozenou proti Liberci i na půldruhého roku dlouhý střelecký půst v Gambrinus lize. Ranou ze dvaceti metrů zaskočil ostravského brankáře Vaška a nádherně vymetl levou šibenici jeho branky – 2:1.
Pět minut po Matějovského gólu se marně snažili Vaška překonat Rajnoch, Sedláček a Kalina. V následující povedené akci běžel Kysela sám na ostravskou branku, ale rozhodčí si vymysleli ofsajd. Ve 38. minutě po Kalinově centru Matějovského střelu srazil bránící hráč rukou v trestném území, ovšem jasnou penaltu proti ostravské brance sudí Jára neodpískal.
Ve 45. minutě po Rajnochově přihrávce do ostravského trestného území Mendy hlavou přiťuknul míč Kyselovi, který ve skluzu stihnul prostřelit brankáře Vaška dříve, než proti němu efektivně zasáhl – 2:2. Vyrovnávací gól viděl boleslavský trenér Ščasný už z tribuny, kam byl pět minut před tím vykázaný rozhodčím. Na konci poločasu jej následoval i asistent Čuhel. Oba za prostesty vůči tendečnímu pískání rozhodčího Járy.

Po změně stran se tedy začínalo znova.
Zprvu oba týmy hrály opatrně od vápna k vápnu. Rozruch způsobil v 50. minutě ostravský Cigánek hlavičkou mimo pravou boleslavskou tyč. Vzápětí Miller špatně trefil míč a jeho nepovedenou rozehrávku zkoušel lobem potrestat Magera a dorážkou do opuštěné branky Rajtoral. Ani jeden neuspěl.
V 55. minutě Matějovský uvolnil Mendyho, ale z jeho šance byl jen rohový kop. Po jeho rozehrání marně zkoušel Vaška překvapit ranou z úhlu Kysela.
V 59. minutě vyrobila boleslavská defenzíva sérii drobných nepřesností, které potrestal dotěrný Mičola gólem – 3:2. A aby těch ran do boleslavského šiku nebylo málo, vyloučil v 62. minutě rozhodčí Sedláčka.
Boleslavský hráč v osobním souboji přidržel za dres Čoupka, sudí Jára viděl, odpískal a ukázal provinilci žlutou kartu. Záhy k všeobecnému překvapení vytasil ještě červenou, domnívaje se, že Sedláčkovi žlutou ukazuje podruhé. Což byl jasný Járův omyl. Protesty byly marné, Boleslavští museli dohrát utkání v deseti lidech.
V 65. minutě po famózním Matějovského pasu se řítil do jasné gólové šance Kysela, ale asistent rozhodčího Kordula nesmyslně mával postavení mimo hru. V 73. minutě po Otepkově rohovém kopu a nepovedeném Millerově zásahu minul Cigánek boleslavskou branku u levé tyčky.

V 80. minutě po obléhání ostravské branky, kdy brankář Vašek vyrazil střely Kaliny a Vaněčka, se míč podruhé dostal k Vaněčkovi a ten se premiérově zapsal do gólové statistiky Gambrinus ligy – 3:3.
V závěrečných minutách pálil ostře Rajnoch a na Kalinův centr jenom o chloupek nedosáhl Řezníček. Zůstalo proto u remízy, ačkoliv oslabená Mladá Boleslav bojovala do poslední vteřiny o tři body za výhru.

FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček, Rajnoch, Matějovský, Kysela (86. Řezníček) – Mendy, Holub (67. Vaněček), Táborský (26. Kalina).

FC Baník Ostrava: Vašek – Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek – Rajtoral, Marek (49. Metelka), Otepka, Mičola (69. Mišinský) – Magera, Svěrkoš (69. Zeher).

Góly: 14. a 59. Mičola, 6. Svěrkoš – 29. Matějovský, 45. Kysela, 80. Vaněček

ŽK: Vašek, Otepka, Čoupek, Magera – Kysela, Mendy, Voříšek, Táborský, Rajnoch

ČK: Sedláček

Rozhodčí: Jára – Kordula, Pelikán

Diváci: 6160

Fanshop banner