Přijede Kolín, který je lepší venku než doma
Klub

Přijede Kolín, který je lepší venku než doma

Redakce

Utkání 13. kola České fotbalové ligy FK Mladá Boleslav“B“ – FK Kolín se hraje v sobotu 27. října od 10,15 hodin na boleslavské Astonce. Střetnou se týmy ze šesté a osmé příčky mistrovské tabulky, které dělí pouhé tři body. V minulém soutěžním ročníku Boleslavští ve dvouzápasové konfrontaci s Kolínskými ani jednou neprohráli. Loňské podzimní utkání v Kolíně skončilo nerozhodně 2:2 a letošní jarní odvetu vyhrál tým Mladá Boleslav“B“ těsně 1:0.

Boleslavská juniorka v loňském září v Kolíně ztratila dvougólové vedení. Poločas vyhrála proměněnou penaltou Brezinského a krátce po změně stran ve 49. minutě přidal gól Ordoš. Ovšem v 73. minutě kolínský Bláha snížil a v 84. minutě jeho spoluhráč Doseděl tečovanou ranou vyrovnal na konečných 2:2.
Jarní odvetu v letošním dubnu boleslavská juniorka vyhrála 1:0 gólem Vizingra v 73. minutě a učinila tak důležitý krok k záchraně v ČFL. Sestava FK Mladá Boleslav“B“ v jarním utkání proti Kolínu: Kučera – Krátký, Brezinský, Pára, Horák – Gögh, Ordoš (88. Žáček), Brunclík (82. Vajgl), Fabián – Nečas (61. Skramužský), Vizingr. FK Kolín hrál ve složení: Čižinský – Kalivoda, Tlučhoř, Doseděl, Bláha – Blažek, Majer, Süsser (81. Kmoch), Frohna, Mach – Fikejz (72. Brusch).

V aktuální tabulce ČFL má Kolín na osmém místě 19 bodů a vyrovnané skóre 12:12. Ze třinácti utkání pět vyhrál, čtyři remizoval a čtyři prohrál. Kolínským se více než doma daří na soupeřových hřištích. Z venkovních utkání mají čtvrtou nejlepší bilanci z osmnácti účastníků ČFL.
Kolín vyhrál na hřišti liberecké juniorky 2:1, v Karlových Varech 2:0, remizoval v Chebu 1:1, v Horních Počernicích se Slavií Praha“B“ 2:2, v Plzni s tamní juniorkou 0:0 a jenom jednou prohrál na Slavoji Vyšehrad 0:1. Z venkovních utkání přivezl devět bodů a má aktivní skóre 7:5. Stejný bodový zisk má Vlašim a lepší jenom juniorky Jablonce a Sparty.

Ovšem Mladá Boleslav“B“ má po českobudějovické juniorce druhou nejlepší statistiku domácích utkání se ziskem 17 bodů a aktivním skóre 9:3.
Boleslavští junioři na Astonce porazili Letohrad 1:0, Vlašim 2:0, Spartu Praha“B“ 3:1, Příbram“B“ 2:0, České Budějovice“B“ 1:0, remizovali se Slovanem Varnsdorf 0:0 a teprve v sedmém domácím utkání této podzimní sezóny podlehli družstvu Jablonec“B“ 0:2.
Přestože v pěti mistrovských zápasech v období od 19. září do 13. října dali jenom jeden gól a čtyřikrát neskórovali, tak v posledním utkání v Praze nastříleli Slavoji Vyšehrad čtyři góly. Tři dal Nečas a jeden M. Sedláček.

Kolínští se s boleslavským fotbalem tento podzim už střetli v Poháru ČMFS. Po výhrách nad divizními týmy z Čelákovic 4:2 a Dobrovice 2:1 doma podlehli prvoligovému mužstvu FK Mladá Boleslav 0:4. Góly ve druhém poločase dávali Holub, Kalina, Řezníček a Táborský. Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Brezinský, Hrdlička – Brunclík, Rajnoch (65. Rolko), Matějovský (62. Táborský), Poláček – Holub (59. Vaněček), Řezníček, Kalina. Připraveni ještě byli Sedláček, Mendy, Kysela a Miller. Sestava FK Kolín: Michňa – Binič, Šourek, Doseděl, Mach – Süsser, Majer, Bakeš, Pacák (65. Knotek) – Kocourek (65. Mašanský), P. Javorek (72. T Javorek). Připraveni ještě byli Kacafírek, Čapek, Javorek a Čižinský.

Do konce podzimní sezóny ČFL zbývají jenom čtyři mistrovská kola, neboť sedmnácté kolo si týmy předehrály v druhé polovině září. Boleslavští junioři mají před sebou dvě domácí utkání s FK Kolín (27.10.) a s SK Buldoci Karlovy Vary-Dvory (10.11.) a dva venkovní duely na hřištích FK Blšany (4.11.) a FK Náchod-Deštné (17.11.).

 

 

Fanshop banner