Bilanci s Ostravou máme o jeden gól lepší
Klub

Bilanci s Ostravou máme o jeden gól lepší

Redakce

Utkání 11. kola I. Gambrinus ligy FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 28. října od 20,15 hodin.
V šesti dosavadních utkáních o prvoligové body Mladá Boleslav nad Baníkem Ostrava třikrát vyhrála, z toho jednou na ostravských Bazalech. Ostravští vyhráli dvakrát, nerozhodně skončilo jen úplně první střetnutí na podzim 2004. Vzájemnou bilanci má Mladá Boleslav o tři body a o jeden gól lepší než Baník Ostrava.

Na trávníku ostravských Bazalů se v ligovém utkání poprvé představila Mladá Boleslav na jaře 2005. Podlehla bouřlivému prostředí a po ustrašeném výkonu byla zasloužená výhra Baníku 2:0 milosrdná. Ovšem za půl roku v poslední srpnové neděli 2005 už bylo všechno jinak a Boleslavští senzačně v Ostravě vyhráli 3:1. Před rokem si Mladá Boleslav do Ostravy pro druhou porážku doletěla, neboť ve fotbalově nadupané sezóně při premiérové účastí v Poháru UEFA šetřila čas a síly. Hrálo se před nezvykle prázdným hledištěm a za stálého deště i větru.

Vzájemná utkání Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava:

Podzim 2004 MB – Ostrava 1:1 (Sedláček – Žůrek)
Jaro 2005 Ostrava – MB 2:0 (Magera, Tomašák)
Podzim 2005 Ostrava – MB 1:3 (Čáp, Matějovský, Kulič – Magera)
Jaro 2006 MB – Ostrava 2:1 (Matějovský, Vaculík – Magera)
Podzim 2006 Ostrava – MB 2:0 (Mičola, Střihavka)
Jaro 2007 MB – Ostrava 2:0 (Poláček, Kysela)

Poslední vzájemné střetnutí v letošním květnu na boleslavském vyprodaném městském stadionu mělo vynikající úroveň. Boleslavským se povedl vstup do utkání, neboť již v sedmé minutě vedli. Peckovu hlavičku pod břevno ostravský gólman Buček vyrazil jenom k Poláčkovi a ten už hlavičkoval definitivně do sítě. Bez gólového využití zůstaly šance boleslavských Brunclíka, Kysely, Abrahama i ostravského Klipla. V nástupu do druhého poločasu hlavičkoval Střihavka nad břevno a Magera trefil levou tyč. V dalším průběhu se neprosadili Matějovský a Pecka proti Bučkovi ani Střihavka a Lukeš proti Millerovi. Tři minuty před koncem boleslavskou výhru pojistil Kysela po Poláčkově pasu.
FK Mladá Boleslav hrála na jaře v sestavě: Miller – Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát – Brunclík (63. Dittrich), Matějovský, Abraham, Poláček (90. Holub) – Kysela, Pecka.
FC Baník Ostrava na jaře nastoupil ve složení: Buček – Klimpl, Cigánek, Bystroň, Čoupek – Metelka (69. Rajtoral), Lukeš, Marek, Mičola – Střihavka (69. Mišinský), Magera.
Fanshop banner