Boleslav inkasovala krutou lekci z produktivity
Klub

Boleslav inkasovala krutou lekci z produktivity

Redakce

Mladá Boleslav prohrála o dva góly s týmem z konce ligové tabulky, když rozhodujícím momentem nejspíše byla poslední minuta prvního poločasu, kdy Matějovský neproměnil pokutový kop. Liberecký Zlámal jeho slabou a nepřesnou střelu vyrazil. Po změně stran nejprve Bílek a potom Nezmar strhli výhru na libereckou stranu. Boleslavským nebyla nic platná převaha v poli ani větší množství šancí. Gól nadala ani jeden, naopak Liberečtí z minima šancí vytěžili dva rozhodující góly.

Mladá Boleslav měla v prvním poločase více ze hry a častěji se dostávala před soupeřovu branku. V 9. minutě Táborského pohotové zakončení od pravé tyče vytáhl brankář Zlámal na roh. Za dvě minuty ke gólovému zakončení Kalinova centru chybělo Sedláčkovi jenom pár milimetrů.
Ve 28. minutě po Papouškově trestném kopu od půlící čáry Rajnoch hlavičkou zazvonil na tyč vlastní branky, což byla jediná gólová příležitost Libereckých v prvním poločase.
Ve 37. minutě po Mendyho centru, který proletěl přes malé vápno, pálil z úhlu Táborský, ale Zlámal vyrazil na roh. Ve 41. minutě po Matějovského přihrávce se pěkně uvolnil Kysela a vystřelil těsně mimo pravý horní vingl liberecké branky.

Největší šanci prvního poločasu promarnil Matějovský. Ve 45. minutě poslal do vápna chytrou přihrávku rozběhnutému Kalinovi, toho společným úsilím podrazili Frejlach se Zlámalem a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil Matějovský a jeho nepovedený kop brankář Zlámal vyrazil.
Když se Matějovský o přestávce v kabině spoluhráčům omlouval, trenér Ščasný reagoval poznámkou, že příčinou bezgólového stavu po prvních pětačtyřiceti minutách není pouze zmařená penalta, ale i nevyužité předchozí gólové šance.

Po zahájení druhého poločasu se chvíli zdálo, že Matějovského penaltový kolaps s boleslavským mužstvem nezamával. Hráči se snažili atakovat libereckou branku kombinační hrou. Ve 49. minutě Matějovského přihrávku pustil Mendy na Táborského, ale ten sám před Zlámalem vystřelil mimo branku.
V 51. minutě se svižnou akcí Liberečtí dostali na hranici boleslavské šestnáctky. Nezmar přihrál Dortovi, ten posunul na Bílka, který přízemní ranou překonal Millera – 0:1.
Gólovou odpovědí mohla být parádní Mendyho rána ze dvaceti metrů, ale Zlámal míč vyrazil.
V 65. minutě kopl liberecký Papoušek roh šikovně k bližší tyči, kde Nezmar hlavou míč propasíroval mezi dvěma boleslavskými hráči a brankářem do sítě – 0:2.

Boleslavští se nadále tlačili k liberecké brance, ale do jejich kombinací se po druhém gólu vloudila nervozita a z toho vyplývající drobné nepřesnosti, což nahrávalo bránícímu Liberci. Mendy neprokličoval přes hradbu obránců. Kysela hlavičkoval do brankářovy náruče. Vaněček přešel přes pět protihráčů, než jej ve vápně zastavili faulem, ale rozhodčí to viděl jinak. Holub překopl libereckou branku. Rajnocha k Holubově centru nepustili liberečtí stopeři.
V nastavené čtyřminutovce po Hudsonově akci zkusil Šinglár technickou střelou dát Millerovi třetí gól a moc k tomu nechybělo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček (82. Vaněček), Matějovský, Rajnoch, Kalina (60. Poláček) – Kysela, Mendy, Táborský (67. Holub).

Sestava FC Slovan Liberec: Zlámal – Šinglár, Petrouš, Košťál, Polák – Frejlach (77. Dohnálek), Bílek, Hodúr (60. Hudson), Papoušek – Nezmar, Dort (85. Hochmeister).

Góly: 51. Bílek, 65. Nezmar

ŽK: Sedláček, Vaněček – Hodúr, Polák, Zlámal, Dort

Rozhodčí: Kocourek – Filípek, Mencl

Diváci: 3816

Fanshop banner