Matějovský nastoupí do ligy po třech týdnech
Klub

Matějovský nastoupí do ligy po třech týdnech

Redakce

Boleslavský trenér Zdeněk Ščasný může pro utkání proti Slovanu Liberec počítat s Markem Matějovským, kterého neměl k dispozici dva týdny. V devátém ligovém kole 8. října měl disciplinární trest za čtyři žluté karty, v termínu čtvrtého kola českého poháru 16. října byl na reprezentačním soustředění. V mladoboleslavském dresu naposledy hrál ve čtvrtek 4. října v Palermu, kde přesnou ranou v penaltovém rozstřelu pomohl k postupu do skupiny Poháru UEFA, a ligu dokonce posledního září proti Bohemians.

Z posledního ligového duelu v Brně si brankář Miller přivezl svalové poranění a Kopic zlomeninu zápěstní kůstky. V uplynulých dnech stoper Kopic trénoval bez omezení, brankář Miller se do tréninkového procesu zapojil v průběhu minulého týdne podobně jako útočník Táborský, který absolvoval bolestivou stomatologickou operaci. Zcela mimo jsou dlouhodobí marodi Ševinský, Riegel, Dittrich a Procházka.
Není vyloučené, že se do branky postaví Pižanowski, jenž byl jedním z mála, kteří v nepovedeném pohárovém utkání v Třinci nezklamal. Potom by základní sestava Mladé Boleslavi mohla vypadat takto: Pižanowski – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Kalina – Kysela, Holub, Mendy.

Slovan Liberec přijede do Mladé Boleslavi poprvé v podzimní sezóně s novým trenérským tandemem, který tvoří Ladislav Škorpil a Luboš Kozel. U mužstva jsou teprve týden a tak nad složením liberecké jedenáctky visí otazník. S odkazem na předchozí zápasy a vzhledem ke zranění Janů, Holeňáka, Blažka, Bejbla, Jirouše a Krátkého by mohla mít následující podobu: Zlámal – Šinglár, Petrouš, Košťál, Liška – Frejlach, Bílek, Hodúr, Papoušek – Nezmar, Dort.

Fanshop banner