Vyšehrad neodolal Nečasovu hattricku
Klub

Vyšehrad neodolal Nečasovu hattricku

Redakce

Statečný a kvalitní výkon předvedli boleslavští junioři v Praze. V předchozích pěti mistrovských zápasech vsítili pouze jeden gól z kopačky Fabiána, ovšem na hřišti Slavoje Vyšehrad střeleckou bilanci výrazně vylepšil Nečas třemi úspěšnými trefami. Jednou se k němu přidal M. Sedláček. Junioři vybojovali tři body navzdory okaté nepřízni rozhodčího Šedivky a uhájili tak své postavení na šesté příčce ČFL se shodným celkovým bodovým počinem jako Varnsdorf, Vlašim, Jablonec"B" a České Budějovice"B" umístěné před nimi jen díky lepšímu skóre.

Od počátku byli boleslavští fotbalisté aktivnější. Již v 6. minutě spálil šanci Sedláček střelou vedle vyšehradské branky. Za dvě minuty Nečas neproměnil stoprocentní příležitost, ačkoliv byl sám před soupeřovou brankou. V 15. minutě šel do tvrdého vzdušného souboje s vyšehradským gólmanem Víškem boleslavský stoper Pára, odražený míč se dostal k Brunclíkovi, ale jeho střela vynesla Boleslavi pouze rohový kop.

V 19. minutě proklouzl mezi stoperskou dvojicí Nečas a skóroval – 0:1. Ve 27. minutě domácí Vyšehrad vyrovnal po sporné situaci, kdy rozhodčí Šedivka neodpískal dva fauly na boleslavské hráče a ponechal tak Bošanskému prostor k pohodlnému vyrovnání – 1:1.
Za dvě minuty však boleslavští opět vedli. Brunclík po akci z pravé strany poslal přesný centr Nečasovi, proti němu sice brankář Víšek odvážně vyběhl, ale boleslavský útočník jej přesným lobem přehodil – 1:2. Minutu před koncem poločasu se gólově prosadil Sedláček, když individuální akci zakončil přesnou střelou pravačkou – 1:3.

Slavoj Vyšehrad o přestávce vyměnil dva hráče, čímž pouze zvýšil svoji výškovou převahu, ale do očekávaného tlaku se nedostal. Boleslavští neměli kam pospíchat, pozorně bránili a čekali na brejkové situace. V 57. minutě se do příhodné střelecké šance dostal Nečas, protivník jej však ve vyšehradském trestném území surově skolil. Rozhodčí v tomto případě upřel Mladé Boleslavi jasný pokutový kop.
Nečase však tím neotrávil, neboť ten v 65. minutě po Schubertově akci završil svůj vyšehradský hattrick – 1:4. Za pět minut po rohovém kopu trefil Brunclík tyč vyšehradské branky.
V 74. minutě se Matusznému podařilo snížit na dvougólový rozdíl – 2:4. V závěrečné čtvrthodince si Boleslavští vedení už pohlídali a zaslouženě si připsali tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Vizingr, Pára, Horák – M. Sedláček, , Svoboda (73. Murárik), Vajgl, Brunclík (78. Gögh) – Nečas , Schubert (83. Dytrt).

Sestava FK Slavoj Vyšehrad: Víšek – Budějský, Tlustý, Procházka, Kunt (46. Šefrna) – Matuszny, Balšánek, Chalupa, Březina – Ježdík (46. Kučera), Bošanský.

Góly: 27. Bošanský, 74. Matuszný - 18., 29. a 65. Nečas, 45. M. Sedláček

ŽK: Matuszny, Šefrna – M.Sedláček

Rozhodčí: Šedivka – Ochotnický, Pavelka

Diváků: 300

Fanshop banner