Po šesti zápasech s Libercem je Boleslav lepší
Klub

Po šesti zápasech s Libercem je Boleslav lepší

Redakce

Utkání 10. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec se hraje v pondělí 22. října od 17,15 hodin. Z dosavadních šesti vzájemných utkání Mladá Boleslav vyhrála tři, Liberec dvě a jednou se soupeři rozešli smírně. Celkové skóre 13:9 vyznívá jasně pro Mladou Boleslav, což je důsledek výrazné výhry z letošního jara. Kupodivu to byla první boleslavská výhra nad Libercem na domácím hřišti. A stála opravdu za to, neboť měla podobu fotbalové fantazie.

Až v posledním ligovém kole ročníku 2006/07 se rozhodovalo o tom, kdo ze třetího místa postoupí přímo do Poháru UEFA a kdo o něj bude ze čtvrtého místa usilovat v letním Intertoto Cupu.
Přímý střet Mladé Boleslavi s Libercem o účast v evropském poháru přinesl úchvatnou podívanou. V 18. minutě po faulu na Dittricha kopal Matějovský penaltu a přestřelil Hauzrovu branku. Po bezgólovém poločasu Boleslavští v rozpětí deseti minut srazili Liberecké do kolen. Dvakrát se trefil Kysela a jednou Kopic. V poslední minutě Severočechy dorazil Holub.
A tak v pondělí 28. května 2007 střetnutí FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 4:0 dostalo jednoznačnou podobu debaklu.
Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát – Dittrich (38. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček – Kysela (88. Holub), Pecka (90. Rolko).
Jarní sestava FC Slovan Liberec: Hauzr - Matula, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Liška (62. Blažek), Bílek, Hodúr, Pudil (76. Jonáš) - Nezmar (88. Maršner). Góly: 58.a 65. Kysela, 68. Kopic, 90. Holub.
Oba týmy měly na jaře jiné kouče a jejich následníci prošli podobným vývojem. Boleslavské vedl Dušan Uhrin, nahradil jej Luděk Zajíc, kterého po pátém kole předčasně vystřídal Zdeněk Ščasný. Liberecké dirigoval Vítězslav Lavička, po kterém převzal mužstvo Michal Zach a toho v reprezentační pauze mezi devátým a desátým ligovým kolem vyměnil Ladislav Škorpil.

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi a Slovanu Liberce:

Podzim 2004 Mladá Boleslav – Liberec 0:1 (Pospíšil)
Jaro 2005 Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (Došek – Pecka, Sedláček, Vaculík)
Podzim 2005 Mladá Boleslav – Liberec 2:4 (Vít, Švejdík – Hodúr , Došek, Pudil, Holenda)
Jaro 2006 Liberec – Mladá Boleslav 2:3 (Matula, Abraham – Kulič 3)
Podzim 2006 Liberec – Mladá Boleslav 1:1 (Bílek – Abraham)
Jaro 2007 Mladá Boleslav – Liberec 4:0 (Kysela 2, Kopic, Holub)

 

Fanshop banner