Matějovský pomohl gólem k postupu na Euro 2008
Klub

Matějovský pomohl gólem k postupu na Euro 2008

Redakce

Boleslavský Marek Matějovský výrazně pomohl národnímu týmu České republiky k postupu na evropský šampionát, který se bude konat v příštím roce v Rakousku a Švýcarsku. Při svalových obtížích reprezentačního kapitána Rosického nastoupil Matějovský v základní sestavě do kvalifikačního utkání Německo – Česko 0:3. Na výhře se podílel druhým gólem a přispěl tak k obrovské radosti, která zachvátila českou fotbalovou výpravu i početný houf českých fanoušků v mnichovské Allianz Aréně.

Marek Matějovský odehrál ve středu pole celých devadesát minut v utkání, které definitivně potvrdilo účast Česka na prestižním turnaji Euro 2008.
Česká reprezentace měla fantastický vstup do utkání, neboť od 2. minuty vedla Sionkovým gólem po nezištné spolupráci s Kollerem.
Ve 23. minutě dal druhý gól Marek Matějovský. Akce začala dlouhým výkopem brankáře Čecha. Na německé polovině hřiště Koller míč hrudí nasměroval na rozběhnutého Matějovského a ten s přímočarou dravostí přešel přes Fringse a Metzeldera až před brankáře Hildebranda, který se mu sice snažil vyběhnutím zmenšit prostor ke střelbě, přesto ale boleslavský špílmachr dokázal v plném běhu a z těžkého úhlu pravačkou podél německého gólmana skórovat. Byl to první gól Matějovského v jeho čtvrtém reprezentačním startu. A stál opravdu za to!
Po přestávce v 57. minutě Matějovský ještě nastřelil tyč povedenou ranou z více než dvaceti metrů. Českou výhru potvrdil v 64. minutě třetím gólem Plašil.
Ve vyprodané (66 445 diváků) mnichovské supermoderní Allianz Aréně Česko porazilo Německo 3:0 v sestavě: Čech – Pospěch, Kováč, Rozehnal, Ujfaluši – Sionko (58. Vlček), Galásek, Matějovský, Plašil, Pudil (73. Kulič) – Koller (80. Fenin).

Fanshop banner