Dorostenecké áčko hostí v sobotu pražskou Spartu
Klub

Dorostenecké áčko hostí v sobotu pražskou Spartu

Redakce

Boleslavské dorostenecké áčko inkasovalo v úterní dohrávce 11. kola celostátní ligy v Jihlavě rekordní počet gólů a prohrálo 1:6. Jejich mladší kamarádi v Jihlavě vyhráli 3:1. Starší dorostenci po jihlavské prohře klesli na předposlední místo a v sobotu 20. října doma hostí Spartu Praha, která je na tom jenom o tři příčky lépe. Důležité utkání dorostenecké ligy začne v 11 hodin, mladší týmy Boleslavi a Sparty se střetnou od 13,15 hodin.

Starší dorostenci trenérů Peřiny a Sajdla potřebují nutně každý bod v boji o setrvání v elitní dorostenecké lize. Musí zlepšit především domácí bilanci. Bohužel z dosavadních šesti domácích utkání čtyři prohráli. Jednoznačně s Olomoucí 0:5 a Ostravou 0:3, těsně se Slováckem 2:3 a Plzní 0:1. Čtyři body si připsali za remízu s Hradcem Králové 1:1 a výraznou výhru nad Slavií Praha 5:1, ke které přispěl nejlepší současný střelec Jan Chramosta hattrickem.
Z cizích hřišť paradoxně přivezli více bodů za dvě výhry na Bohemians 1:0 a v Českých Budějovicích 3:2. Další tři utkání prohráli v Opavě 0:4, ve Zlíně 2:3 a naposledy v Jihlavě 1:6.
Dohromady z jedenácti odehraných utkání nasbírali starší dorostenci jen deset bodů. Ty jim stačí jen na předposlední místo v šestnáctičlenném pořadí. Deset bodů mají také Příbram, Sparta a Slavia. Poslední je Hradec Králové s devíti body.

Sobotní utkání Mladé Boleslavi se Spartou Praha bude velmi důležité, navíc pikantní tím, že v letošním létě ze Sparty do Mladé Boleslavi přešel dorostenecký trenér Jaroslav Peřina a opačně přesídlil trenér Milan Pechanec.
Nejsledovanějšími aktéry dorostenecké bitvy budou střelci, na jejichž kopačkách je největší díl zodpovědnosti za výsledek. Více jak polovinu z patnácti boleslavských dorosteneckých gólů nastřílel Chramosta, který brankáře pokořil 8 přesnými trefami. Dalšími střelci jsou Bílý a Kubát po 2, Merkl, Bořil a Rýdl po 1.
Na sparťanské straně je podzimním kanonýrem Kadlec se 6 góly, další nastříleli Putz 3, Droppa 2 a Gulajev 1.

Mladší dorostenci Mladé Boleslavi jsou na tom v celostátní lize o poznání lépe než jejich starší kamarádi. V tabulce drží pěkné šesté místo s osmnácti body a ztrátou pouhých pěti na vedoucí Sigmu Olomouc. Nejspíše je to tím, že jenom v jednom mistrovském utkání vyšli střelecky zcela naprázdno, když prohráli ve Zlíně 0:3.
Z jedenácti mistrovských utkání mladší dorostenci pětkrát vyhráli, třikrát remizovali a třikrát prohráli.
Nejpřesněji střílejícími mladšími dorostenci jsou Ondřej Zahustel se 4 a Marek Sedláček se 3 góly. Další góly nastříleli Tipta, Tvaroha a Maňas po 2, Červený, Kašík, Mlynka, Štěpánek a Bělík po 1.

Fanshop banner