V Poháru ČMFS už skončilo osm ligistů včetně Boleslavi
Klub

V Poháru ČMFS už skončilo osm ligistů včetně Boleslavi

Redakce

Pohár ČMFS čtvrtým kolem završí svůj letošní program, který určí čtvrtfinalisty pro jarní pokračování. I když ještě nejsou odehraná všechna utkání, už je jasné, že mezi nimi budou nejen týmy z první ligy. Některá ligová mužstva nestačila na soupeře z nižších soutěží, jako například Mladá Boleslav, jiná vypadnou v prvoligových duelech, jak je proti sobě poslal los. Pohárovou soutěží vede určitě kratší, ale jen zdánlivě snadnější cesta do Evropy. Vítěz Poháru ČMFS postupuje přímo do prvního kola Poháru UEFA, což se bohužel už Mladé Boleslavi netýká.

Z prvoligových týmů, které do tuzemského poháru ČMFS naskočily až od 2. kola, se nejdříve loučily Kladno, Zlín, Ostrava a Olomouc. V pohárovém ročníku 2007/08 si zahrály jenom jedno utkání a dál nepostoupily. Utkání Bohemians Praha – Kladno skončilo 1:1 a penaltový rozstřel Střížkovští vyhráli 4:2. Utkání Třinec – Zlín skončilo 1:1, penaltový rozstřel Třinečtí vyhráli 5:4. Utkání Frýdek Místek – Ostrava skončilo 2:0. Utkání Konice – Olomouc skončilo 0:0 a penaltový rozstřel Koničtí vyhráli 5:4.

Ve 3. pohárovém kole vypadly Teplice, Most a Slavia Praha. Teplice z druhého kola postoupily přes Vilémov výhrou 4:0, ale potom prohrály na hřišti HFK Olomouc 1:2. Most přešel přes Varnsdorf výhrou 3:0, ovšem v Chomutově remizoval 0:0 a v penaltovém rozstřelu podlehl 4:5. Účastník Ligy mistrů a momentální lídr Gambrinus ligy Slavia Praha po předchozí výhře ve Velkých Karlovicích-Karolince 4:0 podlehl na hřišti divizní Líšně 3:4.

Ve 4. pohárovém kole skončila Mladá Boleslav. Po jasných výhrách v Libiši 5:1 a v Kolíně 4:0 nečekaně zkolabovala v Třinci, kde prohrála 1:2, ačkoliv v poločase vedla.
Naopak prvoligové týmy Jablonce a Liberce i druholigový HFK Olomouc uspěly a postoupily do jarního čtvrtfinále. Jablonec postupně vyhrál v Novém Bydžově 7:0, v Třeboni 2:0 a ve Frýdku Místku 2:1. Liberec vyhrál v Čáslavi 2:0 a v Rýmařově 4:0, ve Fulneku remizoval 1:1 a postoupil až po penaltovém rozstřelu, který vyhrál 4:3. V duelu nečekaných přemožitelů ligových týmů Chomutov – HFK Olomouc 0:3 uspěl druholigový hanácký klub.

Ve 4. kole zbývá na podzim 2007 ještě sehrát utkání Střížkov – Plzeň, České Budějovice – Brno, Sparta Praha – Bohemians a Líšeň – Viktoria Žižkov.

Pohár ČMFS potom pokračuje příští rok po rozlosování osmi postoupivších do čtvrtfinálových dvojic, které se střetnou 16. dubna 2008. Následuje semifinále ve dnech 7. nebo 8. května 2008 a finále 15. května 2008.

 

Fanshop banner