Boleslav vyřadil z Poháru ČMFS poslední tým druhé ligy
Klub

Boleslav vyřadil z Poháru ČMFS poslední tým druhé ligy

Redakce

Boleslavští překvapivě vypadli z Poháru ČMFS po střetnutí s Třincem, který uzavírá druholigovou tabulku. Dění v prvním poločase vůbec nenasvědčovalo nějaké senzaci. Ščasného svěřenci kontrolovali hru a ve 20. minutě získali Kopicem zasloužené vedení proti soupeři, který hrál s velkým respektem. Ten však Třinečtí nechali o přestávce v šatně a slepenými góly Rodriguese v 60. a Malíře v 61. minutě skóre otočili. V závěru se ubránili drtivému boleslavskému tlaku a postoupili do čtvrtfinále Poháru ČMFS.

Celý první poločas hrál Třinec s viditelným respekt. Boleslavští byli často před třineckou brankou, ovšem ve většině akcí postrádali přesnost a důraz. Výjimkou byl rohový kop ve 20. minutě, který pro Mladou Boleslav získal důrazný Sedláček a rozehrál technický Holub. Zaváhání třinecké obrany při standardní situaci využil Kopic ke vstřelení gólu – 0:1.
Ve 22. minutě propásnul pěknou šanci ke zvýraznění vedení Kalina. Ve vápně měl čas i prostor připravit si pozici, ze které však vůbec netrefil branku. Nepřesně akce zakončovali i Poláček, Mendy, Hrdlička a Rajnoch, jenž po Kalinově centru hlavičkoval z malého vápna jen pár centimetrů nad břevno.

Ve třetí minutě druhého poločasu po Kalinově přihrávce skóroval Kysela, ale rozhodčí gól neuznali pro údajný ofsajd. V dalších minutách to však vypadalo, jako by po přestávce přišli Boleslavští na hřiště s mylným pocitem, že jednogólové vedení k postupu stačí. Třinečtí se naopak vrhli na zteč s vědomím, že nemají co ztratit. Jejich dvě velké šance krátce po změně stran zlikvidoval výtečnými zákroky Pižanowski. Nejprve podržel tým zlikvidováním Rodriguesovy střely k levé tyči a v 50. minutě trestný kop Matěje vyškrábnul z dolního koutu u pravé tyčky.
Pižanowského spoluhráči varování nevzali vážně a na boleslavskou branku mířily další střelecké pokusy. Neuspěli kopající Hromada a hlavičkující Čelůstka a Pindor.

V 60. minutě však bylo už zle. Nejnebezpečnější třinecký hráč Rodrigues se prodral přes Kopice a trefil se do horního vingle po pravé Pižanowského ruce - 1:1.
Než si stačili boleslavští obránci vyříkat, co se stalo, hrnul se na ně další útok. V 61. minutě neobsazený Malíř prudce nastřelil levou tyč a odražený míč poslal přes bezmocného Pižanowského do boleslavské sítě podruhé – 2:1.

Ve zbývající půlhodině se Boleslavští cpali k třinecké brance, míče křižovaly šestnáctku ze všech možných stran nebo létaly daleko mimo Brukovu bránu. Třinec se bránil odkopy a občas vystrašil Boleslav brejkovou akcí.
Skórem už nepohnul ani jeden tým. A tak se Mladá Boleslav stala po ligovém Zlínu a exligovém Slovácku dalším významným skalpem na pomyslném třineckém totemu. Smutnou premiéru v boleslavském áčku si odbyl talentovaný útočník Schubert.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Sedláček (80. Schubert), Rolko, Kopic, Hrdlička (64. Voříšek) - Kalina, Rajnoch, Holub, Poláček (56. Vaněček) - Kysela, Medny.

Sestava FK Třinec: Bruk - Lisický, Pindor, Hupka, Matěj - Krejčíř, Čelůstka, Ďurica (74. Cieslar), Ceplák (46. Malíř) – Dombi (46. Hromada), Rodrigues.

Góly: 60. Rodrigues, 61. Malíř - 20. Kopic

ŽK: Rolko, Vaněček, Kopic

Rozhodčí: Adámek – Filgas, Goňa

Diváků: 1226

Fanshop banner