Pohárové utkání je stejně důležité jako ligové
Klub

Pohárové utkání je stejně důležité jako ligové

Redakce

Utkání 4. kola Poháru ČMFS FK Třinec – FK Mladá Boleslav se hraje v úterý 16. října od 15 hodin na třineckém stadionu. Boleslavští na Moravu odjeli s jednodenním předstihem, což svědčí o tom, že pohárovému duelu přikládají význam srovnatelný s ligovým střetnutím. Trenéru Ščasnému chybí Matějovský, který je s českou reprezentací v Seefeldu, a kvůli zdravotním neduhům také Miller s Táborským. Průběh pohárového utkání v Třinci sledujte v on-line reportáži na www.fkmb.cz nebo na wap.fkmb.cz.

„Do Třínce jedou všichni, kteří trénovali,“ poznamenal po pondělním tréninku kouč Zdeněk Ščasný. A těmi byli Pižanowski, Šeda, Rolko, Voříšek, Hrdlička, Kopic, Sedláček, Kalina, Rajnoch, Poláček, Vaněček, Holub, Kysela, Mendy, Kalíšek, Nečas a Schubert.
Autobus s fotbalisty vyrazil z Mladé Boleslavi východním směrem v pondělí krátce po 14 hodině. Večer se ubytují na hotelu v Čeladné, kde přenocují a odkud to budou v úterý mít na třinecké hřiště necelou hodinku jízdy.
Předpokládaná boleslavská sestava pro úterní pohárové utkání proti Třinci: Pižanowski – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček, Rajnoch, Hrdlička, Kalina nebo Poláček – Kysela nebo Vaněček, Holub, Mendy.

Před pohárem některé hráče sužují různě závažná poranění. Z posledního ligového utkání v Brně si odvezl brankář Miller svalové zranění a trénovat začne až v průběhu tohoto týdny. Obránce Kopic dohrál v Brně se zlomeninou zápěstní kůstky a trénoval s dlahou na poraněné ruce. Další defenzivní hráč Hrdlička brněnské nakopnutí snad již vyběhal, neboť pondělní trénink absolvoval bez úlev. Mimo hru je střelec Táborský, který minulý týden podstoupil složitý a bolestivý stomatologický zákrok. Další útočník Řezníček má problémy se zády a kvůli jejich zablokování nedohrál v dresu juniorky sobotní třetiligové utkání. Mladík Brunclík v utkání za juniorku vyfasoval koňara a tudíž měl tréninkové úlevy. Pohárového utkání se nemůže zúčastnit ani stoper Brezinský, jenž kvůli svalovému zranění absentoval už v sobotu při utkání juniorky. Z dlouhodobě zraněných Procházky, Dittricha, Ševinského a Riegela, začal v minulém týdnu Riegel opatrně kopat do míče. Ostatní zatím jen vyklusávají a posilují.

Fanshop banner