Matějovský zaskočil za zraněného Rosického
Klub

Matějovský zaskočil za zraněného Rosického

Redakce

Marek Matějovský je jediným boleslavským fotbalistou v současném reprezentačním mužstvu České republiky. Při přípravném utkání proti ligovým Teplicím nastoupil ve středu zálohy, aby trenéru Karlu Brücknerovi prokázal, že je alternativou za Tomáše Rosického. Ten si ze svého anglického působiště Arsenalu přivezl na reprezentační soustředění svalové poranění a tak Matějovský na jeho místě odehrál proti Teplicím celých devadesát minut.

Česko porazilo Teplice 3:1 (28. a 87. Kulič, 48. Vlček – 62. Kroupa). Přípravné utkání se hrálo ve čtvrtečním odpoledni 11. října v Teplicích a bylo součástí reprezentačního soustředění před střetnutím s Německem v kvalifikaci na Euro 2008. Matějovský v prvním poločase připravil Kuličův gól, a přestože dvakrát tvrdě vypálil, sám se gólově neprosadil. Po změně stran trenér Brückner značně obměnil sestavu a chvíli trvalo, než si reprezentanti v novém složení na sebe zvykli. Pouze čtveřice Rozehnal, Matějovský, Pudil, Plašil absolvovala celé utkání. Vůbec se do hry nedostali Rosický, Sionko a Jarolím, kteří doléčovali drobná poranění.
V prvním poločase hrála česká reprezentace ve složení: Čech – Ujfaluši, Kováč, Rozehnal, Zápotočný – Plašil, Galásek, Matějovský, Pudil – Kulič, Koller. O přestávce mezi poločasy trenér Brückner vyměnil šest hráčů. Do druhého poločasu nastoupila sestava: Blažek – Pospěch, Šimůnek, Rozehnal, Pudil – Vlček, Kladrubský, Matějovský, Plašil – Fenin, Koller. Na závěrečnou čtvrthodinku se na hřiště vrátil Kulič, když vystřídal Kollera.

Fanshop banner