Zbrožek s Kučerou si reprezentaci moc neužili
Klub

Zbrožek s Kučerou si reprezentaci moc neužili

Redakce

Dvě přátelská utkání s rozdílnými výsledky sehrála česká osmnáctiletá reprezentace proti běloruským vrstevníkům ve dvou dnech. První vyhrála 3:1 ve středu 10. října v Mutěnicích, druhé prohrála 1:3 ve čtvrtek 11. října v Lanžhotě. Mezi dvacítkou nominovaných dorostenců byli dva boleslavští hráči, a to obránce Kristian Zbrožek a středopolař Martin Kučera.

Trenér dorostenecké reprezentace Milan Bokša využil dvou přátelských utkání k tomu, aby postavil dvě téměř odlišné jedenáctky a prověřil tak všechny nominované fotbalisty.
V prvním vítězném utkání jediný běloruský gól padl po zaváhání boleslavského stopera Zbrožka, který odehrál celých devadesát minut. Odveta vyzněla pro běloruský tým, který o své výhře rozhodl v posledních minutách utkání. Ve středu zálohy v základní sestavě nastoupil boleslavský Kučera a v 70. minutě jej vystřídal plzeňský Vitouš.

Dorostenecká reprezentace v době přátelských utkání pobývala v Břeclavi. Hlavní trenér Milan Bokša povolal dvacet mladých fotbalistů z dvanácti českých a moravských klubů: Baník Ostrava (3), AC Sparta Praha (3), 1. FC Slovácko (2), 1.FC Brno (2), FK Mladá Boleslav (2), Viktoria Plzeň (2), SK Slavia Praha, Marila Příbram, Tescoma Zlín, Dynamo České Budějovice, Sigma Olomouc, Vysočina Jihlava.

Statistika přátelských utkání družstva ČR“18“:

Česko – Bělorusko 3:1 (2:0)
Sestava ČR“18“
: Hladký – Nitrianský (46. Pelán), Zbrožek, Sus, Mišun (29. Spazier) – Mudra, Hejda, Vitouš, Divíšek – Šural, Petr (81. Pikl). Góly: 5. a 59. Petr, 18. Šural – 83. Chmeljuk. Utkání se hrálo ve středu 10. října na hřišti v Mutěnicích.

Česko – Bělorusko 1:3 (0:1)

Sestava ČR“18“: Bančák – Nitrianský, Coufal, Pelán, Spazier – Dostál (70. Mudra), Kučera (70. Vitouš), Motal, Divíšek (46. Šural) – Pikl, Klavík. Góly: 48. Šural – Bělorusové skórovali v 8., 88. a 90 minutě. Utkání se hrálo ve čtvrtek 11. října na hřišti v Lanžhotě.

Fanshop banner