Ujfaluši: Škoda, že nehrajeme v Boleslavi
Klub

Ujfaluši: Škoda, že nehrajeme v Boleslavi

Redakce

V den losování podzimních skupin Poháru UEFA měli sraz fotbalisté nominovaní do reprezentačního týmu České republiky. Spolu s boleslavským Markem Matějovským byl mezi nimi i Tomáš Ujfaluši, devětadvacetiletý obránce italského klubu ACF Fiorentina. Los mu přisoudil roli posledního soupeře Mladé Boleslavi v C skupině Poháru UEFA. Fiorentina se s Mladou Boleslaví střetne krátce před vánočními svátky ve čtvrtek 20. prosince na Stadio Artemio Franchi.

„Jsem rád, že spolu s námi je ve skupině český klub, ale byl bych ještě raději, kdyby jsme jeli do Mladé Boleslavi a měl jsem příležitost hrát před českými fanoušky,“ vyjádřil se Tomáš Ujfaluši k úternímu losu Poháru UEFA. Přiznal, že Mladou Boleslav nezná, ale o jejím úspěchu v Palermu dobře věděl.
„Utkání jsem neviděl, ale slyšel o něm, že Mladá Boleslav hrála opravdu dobře. I když ji asi Palermo trochu podcenilo, protože patří mezi sedmičku nejlepších italských klubů.“ Ujfaluši je přesvědčený, že Fiorentině nehrozí, že by Mladou Boleslav se spoluhráči třeba jenom v náznaku podcenili, jako se to možná stalo sicilskému klubu. „Její úspěch v Palermu je pro nás je dostatečnou výstrahou. Fiorentina chce určitě postoupit do dalších kol Poháru UEFA.“

Ale stejný cíl má i Mladá Boleslav, což Ujfaluši jistě uslyší od svého reprezentačního parťáka Marka Matějovského. Ten chyběl boleslavskému mužstvu v pondělí 8. října v Brně pro ligové utkání kvůli trestu za žluté karty a bude mu chybět i v úterý 16. října v Třinci pro pohárové utkání kvůli reprezentačním povinnostem.

Marek Matějovský se s většinou ostatních nominovaných reprezentantů sešel krátce po úterním poledni 9. října v Praze. V den srazu se přesunuli do Teplic, kde ve čtvrtek 11. října sehrají přípravné utkání s místním prvoligovým celkem, který trénuje Petr Rada, současný asistent reprezentačního kouče Karla Brücknera. V pátek česká reprezentace odletí do rakouského Seefeldu, kde absolvuje regenerační a herní soustředění. Z alpského střediska fotbalisté přejedou v úterý do Mnichova a tam ve středu 17. října sehrají s domácím Německem důležité utkání kvalifikace na Euro 2008.

Fanshop banner