Proti Španělům, Švédům, Řekům a Italům
Klub

Proti Španělům, Švédům, Řekům a Italům

Redakce

Boleslavští fandové se mohou těšit, že uvidí na vlastní oči přední španělský a řecký tým. Naopak za soupeři boleslavští fotbalisté a případně i jejich fandové poletí do Švédska a Itálie. Program Mladé Boleslavi v C skupině Poháru UEFA: 25. října volný los, 8. listopadu doma se španělským Villarrealem, 29. listopadu na hřišti švédského Elfsborgu, 5. prosince doma s řeckým AEK Athény a 20. prosince v italské Florencii.
V hráčské kabině při respektu ze soupeřů vládne zdravé sebevědomí, o čemž svědčí reakce trenérů a některých hráčů bezprostředně po skončení losování.

Co říká čtveřici zápasů ve skupině Poháru UEFA boleslavský trenér Zdeněk Ščasný? „Bude to oslava fotbalu.“ K šancím proti jednotlivým týmům se odmítl vyjadřovat. „Los beru jako danou skutečnost, v každém utkání budeme bojovat o body, jako proti jiným soupeřům v domácích i zahraničních soutěžích.“ Těšíte se na některý klub speciálně kvůli jeho hernímu stylu nebo složení hráčského kádru? „Nevnímám soupeře tak, že bych se na některého těšil více nebo méně. Samozřejmě pikantní pro mě bude střetnutí s AEK Athény, protože jsem v Řecku trénoval, ale žádné zvláštní těšení v tom není.“ Kontaktoval vás někdo z Řecka v souvislosti s losem Poháru UEFA? „Ano, řečtí novináři mi volali podobně jako čeští.“

Ščasného asistent Petr Čuhel los označil za těžký a soupeře za divácky atraktivní: „O kvalitě italské a španělské ligy není třeba dlouze hovořit, ale hodně úspěchů má v pohárové Evropě za sebou i AEK Atény a v žádném případě se nedá podceňovat švédská liga. Věřím však, že se zkušenostmi z loňských pohárových utkání a nakopnuti úspěchem z postupu přes Palermo uspějeme i v této základní skupině. Všichni se moc těšíme.“

Podobně smýšlejí i fotbalisté. Věří, že v loňském roce nasbírali zkušenosti, jak se poměřit se zahraničními soupeři a jak zvládat enormní zápasové zatížení, kdy se víkendová liga střídá s evropským pohárem uprostřed týdne.
„Je to samozřejmě těžká skupina. O kvalitách italského a španělského týmu se nedá pochybovat, ale i ostatní dva soupeři mají kvalitu. My však půjdeme do utkání vyzbrojeni zkušenostmi z loňska a povzbuzeni úspěchem z Palerma," potvrdil Čuhelova slova brankář a momentální kapitán týmu Miroslav Miller.

„Španělský Villarreal bude asi nejtěžší, vždyť šel do losování s nejvyšším klubovým koeficientem. Věřím, že ve Švédsku můžeme něco uhrát, i když Elfsborg je poslední mistr země. Na Athény snad trenér něco vymyslí, protože řecký fotbal dobře zná. Zápas ve Florencii bude snad zdařilá perlička k Vánocům. Jsme zkušenější a nikoho se nebojíme, proto věřím, že máme šance dostat se mezi tři postupující,“ pravil Jan Rajnoch.

„Nebude to nic jednoduchého,“ přeletěl Adrian Rolko sled utkání Poháru UEFA. „Španělé jsou jasně nejtěžší soupeř, mají technické hráče a mezinárodní zkušenosti. Švédský fotbal mnoho lidí podceňuje, ale Elfsborg bude asi podobně houževnatý tým, jako vloni Valerenga Oslo. V případě AEK Athény pro nás jistě bude výhodou, že trenér zná řecký fotbal. Telefonoval jsem si s Karlem Pitákem, protože je Řekové vyřadili, a potvrdil mi, že hrají dost rozdílně doma a venku, takže šanci proti nim máme. Fiorentina bude stejně těžká jako Villarreal nebo jako Palermo,“ doplnil Rolko.

"Přesvědčili jsme se, že se dá hrát s každým a proto i když to je těžký los, popereme se o postupovou šanci,“ slíbil kat loňský marseillských a letošních palermských nadějí Tomáš Sedláček. Má v zásobě dostatek střeleckého prachu pro nadcházející bitvy se Španěly, Švédy, Řeky a Italy? „Góly nemusím střílet jen já, ale i spoluhráči. V myšlenkách na postup do jarní fáze Poháru UEFA jsem letos optimista," dodal Sedláček. A není sám.

Fanshop banner