Sedláček, Mendy a Rajnoch rozstříleli Brno
Klub

Sedláček, Mendy a Rajnoch rozstříleli Brno

Redakce

Mladá Boleslav přerušila neblahou brněnskou sérii opravdu rázně. Po třech předchozích prohrách tentokrát vyhrála o tři góly, které dali ve 42. minutě Sedláček, v 53. minutě Mendy a v 86. minutě Rajnoch. Úvodní půlhodinu byli sice aktivnější hráči domácího Brna, ale závěrečná čtvrthodina první půle vyzněla již ve prospěch Mladé Boleslavi. Do druhého poločasu boleslavští fotbalisté vletěli s větší agresivitou a spolu s neúnavným napadáním komplikovali brněnskému mužstvu snahu po vyrovnání. Výrazné vítězství bylo zaslouženým vyjádřením rozdílu herního pojetí. Mladá Boleslav byla celý druhý poločas rychlejší, přesnější a důraznější.

První půlhodinu byli aktivnější brněnští hráči, kteří se dostávali častěji před Millera, než boleslavští před Lejsala. V 7. minutě Rajnoch ve středu pole chyboval, přihrál Pacandovi a ten dal Wagnerovi, jenž akci zkazil. V 11. minutě Pavlíkovu bombu z pravého horního vingle vytáhl Miller na roh. O čtyři minuty později v poslední možné chvilce obral Pacandu o míč Kopic za chvíli Střeštíkův jedovatý roh odhlavičkoval Rolko. Další brněnské ataky skončily nepřesnou Střeštíkovou ranou a Pacandovou střelou, kterou Miller vytlačil nad břevno.
Mezi brněnskými šancemi v 19. minutě Mendy přeskočil stopera Pavlíka a hlavičkou k pravé tyči natáhl brankáře Lejsala.

Jak se blížila přestávka, měnilo ss dění na hřišti ve prospěch boleslavského mužstva. Ve 28. minutě po Kalinově centru měl s Rajnochovou hlavičkou plné rukavice práce Lejsal a z další akce promarnil střeleckou příležitost Mendy.
Ve 31. minutě Pacanda šel sám na boleslavskou branku a zkoušel přelobovat Millera, ale ten se nedal, čímž výrazně podržel mužstvo. Za tři minuty si Voříškovým tečovaným trestňákem Lejsal snadno poradil. Vzápětí Trousil poslal do brejku Wagnera a jeho střelu kryl pozorný Miller. Ve 37. minutě po Kalinově centru a hlavičce Kysely vytlačil Lejsal míč na roh.

Důležitá byla 42. minuta. Po spolupráci s Kyselou odcentroval z pravého křídla Voříšek před brněnskou branku, kde byl Sedláček u bližší tyče hlavou dříve než brankářovy dlaně – 0:1. V poslední minutě poločasu ve vzdušném souboji na hranici malého vápna zboural brněnský Trousil boleslavskou dvojici Rolka s Kopicem, ale vyrovnávací gól z toho naštěstí nebyl. Do kabin odcházela veseleji Boleslav.

Do druhého poločasu Boleslavští vlétli agresivně a soustředěně. Do konce utkání už byli lepší než jejich protivníci ve všech fotbalových dovednostech. V 53. minutě vyhrál Sedláček hlavičkový souboj se Sieglem a u padajícího míče byl dříve než Pavlík bystrý Mendy a kolem brněnského stopera si to namířil sám na brankáře. Přestože postupoval ze strany, našel podle vybíhajícího Lejsala skulinku a zavěsil – 0:2.
Brněnští svěsili hlavy, trenér Uličný se snažil tým vyburcovat střídáním. Avšak vysoké míče do boleslavského vápna bezpečně hlavou odvracel Rolko nebo do rukavic stahoval Miller. Střelecké pokusy Brna míjely boleslavskou branku.

Boleslavští dokázali často držet míč pod kontrolou přesnou kombinací a zbytečně se nehrnuli do zakončení. V 70. minutě po Poláčkově přihrávce Kalina přestřelil z jasné gólové šance. V 76. minutě se ocitl Besta sám před Millerem, ten však uhájil čisté konto svižným vyběhnutím. Z následného rohu už nebezpečí pro boleslavskou branku nevzniklo. Deset minut před koncem Boleslav přežila další šanci Besty.
V 86. minutě se Rajnoch na hranici brněnské šestnáctky chvíli rozhlížel, komu přihraje, aby se nakonec rozhodl pro střelu, kterou vymetl pavučiny z levého horního růžku Lejsalovy branky – 0:3. Tím bylo o třech bodech definitivně rozhodnuto a nastavené tři minuty už nic na jednoznačném skóre nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček, Hrdlička, Rajnoch, Kalina (75. Holub) – Kysela (85. Vaněček), Mendy, Táborský (26. Poláček).

Sestava 1.FC Brno: Lejsal – Kubáň (59. Došek), Trousil, Pavlík, Siegl – Kalouda, Holek, Polách, Střeštík – Pacanda (72. Okleštěk), Wagner (57. Besta).

Góly: 42. Sedláček, 53. Mendy, 86. Rajnoch

ŽK: Sedláček, Mendy, Kysela – Pavlík

Rozhodčí: Matějek – Wilczek, Gallo

Diváků: 4455

Fanshop banner