Dorostenci dostali jeden gól a přišli o tři body
Klub

Dorostenci dostali jeden gól a přišli o tři body

Redakce

Ligoví dorostenci ve dvou střetnutích s plzeňskými protivníky získali pouze jeden bod, když starší prohráli po jediném inkasovaném gólu ze standardní situace. Divizní dorostenci rozstříleli dvě liberecká družstva a to dvakrát s nulou.
Bilanci podobnou dorostenecké měli v prvním říjnovém víkendu i boleslavští žáci. V ligové soutěži ve dvou zápasech proti teplickým týmům vybojovali pouze bod a v divizní soutěži jasně přehráli Turnov na jeho hřišti. Kluci žákovských přípravek v turnajích minikopané tentokrát neprohráli ani jedno utkání a s chutí si zastříleli.

Ve dnech 6.-7.10.2007 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská utkání s těmito výsledky :

FK Mladá Boleslav „A“dorost – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
„A“ dorost nedokázal zopakovat výkon z Českých Budějovic a v dalším domácím utkání 1.DL ztratil všechny body. Hosté předvedli zodpovědný výkon, vycházeli z dobré obranné činnosti a snažili se o brejky. Našemu týmu scházel větší pohyb, vázla kombinace a prakticky jsme se za celé utkání nedostali k vážnějšímu ohrožení plzeňské branky. Rozhodující branka padla po standartní situaci zleva, na centrovaný míč si naběhl hráč hostí a hlavou skóroval.

FK Mladá Boleslav „B“dorost – FC Slovan Liberec B 3:0 (1:0)
Úvod utkání dvou týmů z popředí tabulky se našemu družstvu nevydařil. Chyběl pohyb a ve hře bylo mnoho nepřesností. Důrazný Bým dal úvodní branku zápasu a nastalo zlepšení. Začali jsme hrát aktivně, hned po změně stran se nám podařilo Synkem zvýšit na 2:0. Poté jsme vývoj utkání již kontrolovali a Synek přidal ještě svojí druhou branku v utkání. Zasloužené vítězství našeho družstva, které se udržuje vedoucí postavení v divizní tabulce.

FK Mladá Boleslav „C“dorost – FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Do poločasu mělo naše družstvo mírnou převahu s několika dobrými možnostmi ke skórování. Branku se podařilo dát Štěpánkovi, který zužitkoval trestný kop Tvarohy. Po přestávce měl 100% šanci Tipta po Zahustelově akci, branku nedal, i další šance zůstala nevyužita, přišel trest v podobě vyrovnávací branky.

FK Mladá Boleslav „D“dorost – FC Slovan Liberec B 2:0 (2:0)
„D“ dorost získal tři body, a je potřeba říci, že zaslouženě. Po dobu celého utkání lépe kombinoval, vytvářel si šance a především hráč Dvořák zaslouží pochvalu za velmi dobrý výkon. Byl to on, který pěknou střelou z 20 m otevřel skóre, na 2:0 zvyšoval David Šťastný z pokutového kopu nařízeného za ruku hostujícího hráče.Ve II.poločase se ani jedna z mnoha šancí našeho družstva neujala.

FK Mladá Boleslav „A“žáci – FK Teplice 1:1 (1:0)
V úvodu tohoto utkání byl aktivnější náš soupeř z Teplic, dostal se do několika dobrých šancí, ale v těchto momentech podržel naše družstvo brankář Pánek. Do vedení se dostal náš tým, Popova střela skončila na tyči a důrazný Škréta dorážel.Do přestávky jsme Ledeckým a Horákem neproměnili dvě slibné šance. Po změně stran jsme již po třech minutách zbytečně inkasovali po nepozornosti v obraně.Do konce utkání pak již branka nepadla, a tak utkání skončilo asi zaslouženou remízou.

FK Pěnčín-Turnov – FK Mladá Boleslav „B“žáci 1:6 (1:4)
Divizní žáci zvítězili vysoko v Turnově. Domácí dlouho odolávali, hráli bojovně, ale naše družstvo se prosadilo kombinační hrou, ze které pramenili i vstřelené branky. Třikrát se trefil Gebert, jednou Eliáš, Vaněk a Lakatoš.

FK Mladá Boleslav „C“žáci – FK Teplice 1:2 (0:1)
Obě družstva se snažili o útočný fotbal, hosté byli přeci jen lepší v přechodu do útoku a naše obranná činnost byla v tomto utkání špatná. Toho soupeř dokonale využil ke vstřelení dvou branek. Naší branku vstřelil Jonáš, pochvalu zaslouží oba brankáři, kteří podali velmi dobré výkony.

FK Pěnčín-Turnov – FK Mladá Boleslav „D“žáci 1:3 (1:3)
V tomto zápase se našemu družstvu podařilo zvítězit po převaze v průběhu celého utkání. Kromě tří vstřelených branek zůstalo ještě několik slibných šancí nevyužito. Branky dali Landecký, Dohnalík a Crha.

Výsledky družstev minikopané:

krajský přebor starších přípravek
FKMB A – Slovan Hrádek n.N. A 4:2 Jeníček 2, Pazderník, Novák
FKMB B – Slovan Hrádek n.N. A 2:0 Petrův 2
FKMB A – Slovan Hrádek n.N. B 5:2 Poljak 2, Jeníček 2, Pazderník
FKMB B – Slovan Hrádek n.N. B 6:0 Najman 3, Charvát 2, Petrův

krajský přebor mladších přípravek
FKMB A – FK Cvikov A 7:0 Prokorát 3, Fábry, Grus, Zákonov, Kalabis
FKMB A – FK Cvikov B 16:0 Kalabis 4, Kozmér 2, Řehák 2, Grus 2, Vrána, Fábry, Jakubec, Pik, Chlebec, Zákonov
FKMB B – FK Cvikov A 3:0 Peterka, Mísař, Musil
FKMB B – FK Cvikov B 5:0 Zmij 2, Peterka, Chaloupka, Musil

Fanshop banner