Šeda vychytal pátou nulu v řadě
Klub

Šeda vychytal pátou nulu v řadě

Redakce

V pátém utkání v nepřerušené řadě udržel brankář Šeda za podpory spoluhráčů boleslavské juniorky čisté konto. Proti liberecké juniorce na jejím hřišti to stačilo na bezgólovou plichtu a zisk jednoho mistrovského bodu, neboť nikdo z boleslavských střelců se v utkání chudém na šance neprosadil. Tým FK Mladá Boleslav“B“ se udržel mezi předními celky ČFL, byť poklesl z druhého na čtvrté místo tabulky.

Úvod utkání byl oboustranně rozháraný a nepřesný. Hrálo se většinou mezi vápny. Vzrušení před brankami nastalo až v poslední pětiminutovce prvního poločasu. Hlavička libereckého Hochmeistera těsně přeletěla nad břevnem Šedovy branky. Ve 45. minutě se z rychlého brejku zrodila první boleslavská gólová šance. Schubert proběhl s míčem přes půlku hřiště a přihrál do vápna na neobsazeného M. Sedláčka, který však příhodnou šanci neproměnil. Proto skončil první poločas bez gólů.
Deset minut po změně stran po Vlasákově rohovém kopu pálil Hochmeister mimo boleslavskou branku. V 65. minutě Jonášovu přesnější střelu s jistotou zvládl Šeda. Ve druhém poločase byli Liberečtí opticky aktivnějším týmem, Boleslavští jim pozornou obrannou činností odolali. Utkání skončilo po zásluze nerozhodně.

Z jedenácti podzimních mistrovských utkání sehrála boleslavská juniorka sedm bez inkasovaného gólu. Šestkrát při tom stál v brance Šeda (Příbram“B“ 2:0, Letohrad a České Budějovice“B“ 1:0, Varnsdorf, Slavia Praha“B“ a Liberec“B“ 0:0) a jednou Pižanowski (Vlašim 2:0).

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Brezinský (89. Pára), Mrvík, Horák – Sedláček, Svoboda (78. Murárik), Vajgl, Fabián – Schubert, Nečas (71. Vizingr).

Sestava FC Slovan Liberec“B“: Hauzr – Krátký, R. Dejmek, Jakovský, Jonáš – Zeman, Vlasko (78. Broschinský), Hochmeister, Hudson – Dohnálek (67. Věchet), Jirouš.

ŽK: Jirouš – Brezinský, Šeda, Mrvík

Rozhodčí: Moník – Šob, Schröter

Diváků: 150

Nejbližší utkání ČFL na boleslavské Astonce FK Mladá Boleslav“B“ – FK Jablonec“B“ se hraje v sobotu 13. října od 10,15 hodin. Jablonecká juniorka je v třetiligové tabulce na páté příčce těsně za boleslavskou.

Fanshop banner