Televizi se boleslavský fotbal líbí
Klub

Televizi se boleslavský fotbal líbí

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou žádanými televizními hvězdami. Sice nejsou prostřednictvím obrazovek televizních přijímačů v českých domácnostech tak často, jako protagonisté každodenních dramatických seriálů, ale ani na nezájem televizních kamer si nemůžou stěžovat. Jenom o hráče pražské Sparty a žižkovské Viktorie je větší zájem, jak potvrzuje statistika přímých televizních přenosů v první třetině Gambrinus ligy.

Z dosavadních osmi ligových kol Česká televize na dvou programech realizovala šestnáct přímých přenosů.
Ze šestnácti účastníků se ani jednou v televizi neobjevili fotbalisté Mostu a Brna. Naopak nejčastěji snímanými byli hráči Sparty. Diváci je mohli sledovat už šestkrát, dvakrát na ČT2 a čtyřikrát na ČT4. Viktorie Žižkov byla v televizi čtyřikrát, dvakrát na ČT2 a dvakrát na ČT4.
Mladá Boleslav byla v televizi hned v prvním ligovém kole s Viktorií Žižkov (ČT4), potom ve 4. kole s Kladnem (ČT4) a v 7. kole na Spartě (ČT2).
S Mladou Boleslaví množstevně srovnatelnou bilanci měly Slovan Liberec, Baník Ostrava, Bohemians, Teplice a Sigma Olomouc. Dvakrát byly v televizi Jablonec a Slavia Praha. Pouze jednou Kladno, Plzeň a Zlín.

V průběhu října bude Mladá Boleslav na obrazovkách vidět v pondělním podvečeru 22. října při domácím utkání se Slovanem Liberec (ČT2) a o týden později v nedělním večeru 28. října v utkání s Baníkem Ostrava (ČT4). Podobně dvakrát za asistence televizních kamer budou v říjnu hrát Sparta Praha, Slovan Liberec, Slavia Praha a Baník Ostrava. Jednou Teplice a České Budějovice. Ani jednou Most a Brno.

Fanshop banner