Do Brna jedeme změnit tradici
Klub

Do Brna jedeme změnit tradici

Redakce

Utkání 9. kola Gambrinus ligy 1.FC Brno – FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 8. října od 19,30 hodin. Mladá Boleslav hrála už třikrát v Brně o ligové body a nezískala ani jeden. A naopak Brno ve třech ligových zápasech v Mladé Boleslavi třikrát prohrálo. Celkový poměr gólů v šesti vzájemných utkáních vyznívá mírně pro Mladou Boleslav 10:9. Z bilance vzájemných zápasů vyplývá, že pro oba týmy jsou domácí hřiště nedobytnou tvrzí. Alespoň do letošního podzimu tomu tak bylo a možná je vhodná doba provést změnu právě v pondělí na trávníku hřiště v Srbské ulici, kde brněnský prvoligový klub hraje od roku 2001.

V ochozech se očekává početná návštěva, neboť boleslavský postup přes Palermo v Poháru UEFA je povedenou pozvánkou. „Výsledek svědčí o tom, že Mladá Boleslav má velkou formu a jde výkonnostně nahoru. Budeme muset podat fantastický výkon, abychom uspěli,“ řekl pro klubový web brněnský trenér Petr Uličný, který přiznal, že boleslavský postup vůbec nečekal a úspěch proti přednímu italskému celku považuje za bombu.

Brnu se do sestavy vrací Tomáš Polách po trestu za čtyři žluté karty a po překonání zdravotních problémů Lukáš Kubáň a Tomáš Došek. Naopak chřipka se pokouší o Martina Švejnohu, zlomený nos má Martin Hanák, natažený sval Martin Živný, úplně fit po zranění nejsou Martin Kuncl a Petr Musil.

Mladá Boleslav má mimo hru Marka Matějovského kvůli trestu za čtyři žluté karty a tři dlouhodobé marody Jaroslav Dittricha, Františka Ševinského a Jana Riegla. Ze sicilské bitvy si přivezl nepříjemné nakopnutí Petr Voříšek. Jinak by měli být všichni členové Ščasného kádru bez obtíží a při chuti.

Bilance vzájemných ligových utkání Mladé Boleslavi s Brnem:
Podzim 2004 MB – Brno 4:0 (Bednář 2, Sedláček, Cigánek)
Jaro 2005 Brno – MB 2:0 (Zelenka 2)
Podzim 2005 MB – Brno 2:1 (Kulič 2 – Švancara)
Jaro 2006 Brno – MB 4:2 (Simr, Zelenka, Horejš, Besta – Sedláček, Ordoš)
Podzim 2006 Brno – MB 2:0 (Mazuch, Pavlík)
Jaro 2007 MB – Brno 2:0 (Pecka, Holub)

Poslední dvě vzájemná utkání skončila shodnými dvougólovými výhrami domácích. V sestavách obou týmů z minulého ligového ročníku 2006/07 lze najít hodně fotbalistů, kteří již dnes oblékají dresy jiných klubů.
Před rokem v utkání 1.FC Brno – FK Mladá Boleslav 2:0 propásli boleslavští fotbalisté možnost posunutí na první příčku v ligové tabulce. V poslední minutě poločasu trefil brněnský Wagner břevno Kučerovy branky. V 57. minutě mladík Mazuch překonal Kučeru svým prvním ligovým gólem a brněnskou výhru pečetil pět minut před koncem Pavlík.
FK Mladá Boleslav: Kučera – Rajnoch (70. Vaculík), Brezinský, Rolko, Palát – Ševinský, Matějovský, Šmerda, Poláček (80. Holub) – Kulič (60. Sedláček), Pecka. 1.FC Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Pavlík, Siegl - Mazuch, Holek, Polách, Střeštík (90. Chlup) – Wagner (75. Pacanda), Zelenka.
Letos na jaře v utkání FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno 2:0 se hrálo o šanci účasti v evropském poháru. Boleslavští soupeře smetli. Na brněnskou branku se valil útok za útokem. Ve 32. minutě rozhodčí vyloučil brankáře Bureše za brutální sražení Kysely mimo vápno. Neúnavně vzrůstajícímu tlaku podlehlo Brno poprvé v 68. minutě, kdy po Kyselově centru skóroval Pecka, a po druhé v 86. minutě, kdy parádní Matějovského kolmici gólově završil Holub. Dohrávalo se za skandovaného potlesku zaplněných tribun. Tehdejší boleslavský trenér Uhrin označil výkon týmu za nejlepší v sezóně.
FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát – Dittrich (53. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček (87. Rolko) – Kysela (74. Holub), Pecka. 1.FC Brno: Bureš – Mazuch, Trousil, Pavlík, Kuncl (72. Chlup) - Siegl, Holek, Polách, Kalouda (32. Hrdlička) – Besta, Mezlík (63. Vrána).

Po jarním vyhraném utkání se trenéři obou týmů, boleslavský Uhrin a brněnský Mazura, shodli, že o boleslavskou výhru se zasloužili především Matějovský a Pecka. Ani jeden proti Brnu v pondělí 8. října 2007 nenastoupí. Pecka kope v Německu v dresu Aachenu, Matějovský pyká za čtyři žluté karty. Ani zmínění trenéři na lavičkách nebudou. Brno nyní vede Petr Uličný, Mladou Boleslav koučuje Zdeněk Ščasný.

Fanshop banner