Proti Brnu nemůže hrát Matějovský
Klub

Proti Brnu nemůže hrát Matějovský

Redakce

V nejbližším ligovém utkání se musí Mladá Boleslav vypořádat s absencí Marka Matějovského. V Brně nemůže hrát, protože v předchozích osmi ligových zápasech byl už čtyřikrát napomínám žlutými kartami a za takovou sbírku následuje trest zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání. Potvrdila to ve svém oficiálním prohlášení disciplinární komise ČMFS. Boleslavský Marek Matějovský není jediným ligovým fotbalistou, který má v devátém kole vynucené volno. Podobně vyfasovali za čtyři žlutá napomenutí zákaz startu Miroslav Baranek z Jablonce, František Rajtoral z Baníku Ostrava, Petr Švancara a Ondřej Kušnír z Viktorie Žižkov.

Dalším boleslavským adeptem na trest podobný tomu, jaký si v devátém ligovém kole odpyká Matějovský, je Tomáš Hrdlička, jenž byl dosud napomínán třikrát. Dalšími žlutými hříšníky jsou Milan Kopic, Miroslav Miller, Jan Rajnoch, Adrian Rolko se dvěma kartami, David Brunclík, Ivo Táborský a Petr Voříšek s jednou kartou.
Z brněnských hráčů si trest za čtyři žluté karty již odbyl Tomáš Polách. S břemenem tří žlutých karet a hrozbou trestu v příštím soutěžním utkání jdou do zápasu s Mladou Boleslaví Jan Trousil, Patrik Siegl a René Wagner. V osmi odehraných ligových kolech deset hráčů Brna nasbíralo celkem 21 žlutých karet.

Z ostatních ligových mužstev nejvíce napomínaných a vyloučených má Siad Most, v jehož dresu devatenáct hráčů vidělo 33 ŽK a 3 ČK. Jenom o něco málo nasbírala Viktorie Žižkov, jejichž dvanáct hráčů se podílelo na 27 ŽK a 3 ČK. V individuální klasifikaci je hříšným rekordmanem Jaroslav Hílek z Českých Budějovic, který má na svém kontě již 5 žlutých karet.
Viktoria Plzeň (třináct hráčů 27 ŽK a 1 ČK), Olomouc (šestnáct hráčů 25 ŽK), Dynamo České Budějovice (dvanáct hráčů 24 ŽK a 2 ČK), Sparta Praha (šestnáct hráčů 21 ŽK a 1 ČK), Jablonec (jedenáct hráčů 23 ŽK), Teplice (jedenáct hráčů 19 ŽK a 2 ČK), Tescoma Zlín (třináct hráčů 17 ŽK a 1 ČK), Baník Ostrava (deset hráčů 16 ŽK a navíc 1 ČK), Slovan Liberec (dvanáct hráčů 15 ŽK a dvě ČK), Kladno (jedenáct hráčů 14 ŽK a 2 ČK), Slavia Praha (deset hráčů 13 ŽK), Bohemians (devět hráčů 12 ŽK).

Fanshop banner