Boleslav byla na Palermo dobře připravená
Klub

Boleslav byla na Palermo dobře připravená

Redakce

Jásání nad postupem Mladé Boleslavi přes Palermo do dalších bojů v Poháru UEFA bylo hodně halasné přímo na hrací ploše i na tribuně v hloučku fanoušků. Nejméně emocí z celé fotbalové výpravy projevoval trenér Zdeněk Ščasný, ačkoliv spokojenost na něm byla patrná. Na setkání s novináři bezprostředně po zápase tvrdil, že svému mužstvu věřil a na otázky italských novinářů, aby se vyjádřil k palermským chybám, diplomaticky odvětil, že to přenechá trenérskému kolegovi Colantuonovi.

„Do poslední chvíle jsem věřil a neříkám to jenom proto, že jsme nakonec opravdu postoupili,“ prohlásil boleslavský kouč Zdeněk Ščasný.
„Počítal jsem s tím, že bude v hledišti málo diváků a že hráči Palerma utkání podcení. V prvním utkání jsem byli lepším týmem a Palermo nás potrestalo při jedné ze dvou chyb, kterých jsme se dopustili. Proto jsem věřil, že jsme schopní v odvetě uspět.“

Kdo a jak určoval střelce penalt, když byl hlavní trenér vykázaný na tribunu? „Pětici penaltových střelců jsem určil po konzultaci s lavičkou. Z minulosti jsem měl zkušenosti z působení ve Spartě, že někteří vybraní hráči odmítli penaltu kopnout, ale tentokrát jsme podobný problém neměli.“ Ščasný prozradil, že speciálně penalty před palermským utkáním netrénovali.
„Postoupili jsme naprosto zaslouženě, protože naše výkonnost má stoupající tendenci a byli jsme velmi dobře na Palermo připraveni,“ zdůraznil boleslavský kouč.

Fanshop banner