Boleslav vyřadila Palermo z Poháru UEFA, jistil to Sedláček
Klub

Boleslav vyřadila Palermo z Poháru UEFA, jistil to Sedláček

Redakce

Drama se šťastným koncem pro Boleslav. Tak vypadal dvoudílný fotbalový divadelní kus, který se dával v rámci prvního kola Poháru UEFA. V prvním dějství byli šťastnější Palermští, ve druhém Boleslavští. Podobně jako v Boleslavi Jankovic, tak v Palermu Sedláček v poslední minutě zarmoutil soupeře a domácí diváky. V penaltovém rozstřelu, který Boleslav vyhrála 4:2, rozhodující trefu zařídil opět Sedláček. Mladá Boleslav postoupila do další podzimní fáze Poháru UEFA, která se hraje v pětičlenných skupinách, o jejichž složení rozhodne losování v úterý 9. října.

První poločas na palermském Stadio Renzo Barbera byl většinou ve znamení opatrné hry. Nikdo nechtěl udělat fatální chybu. A tak nebezpečných situací před brankami bylo opravdu málo.
Palermo ze začátku získalo dva rohové kopy a v 11. minutě Tedesco hlavičkoval do Millerových rukavic. Boleslavští odpověděli Rajnochovou střelou těsně mimo levou tyčku Agliardiho branky.
V 15. minutě se dvakrát předvedl Casani, poprvé jej Rolko zastavil, podruhé přestřelil boleslavskou branku. V 17. minutě trestný kop Matějovského sice žádného spoluhráče před palermskou brankou nenašel, ale rozhodčí přehlédl stažení Mendyho.

Ve 20. minutě nastala málo vídaná situace. Rozhodčí Gonzáles z lavičky náhradníků vyloučil palermského Guanu, který nepatřičně reagoval na sudího posouzení jednoho ze soubojů na hřišti. Krátce na to získali Palermští výhodnou pozici k trestnému kopu, ale Simplicio nastřelil hráčskou zeď.
Neúspěšně střílel Matějovský, vzápětí pronikajícího Cavaniho zastavil Voříšek. Ve 28. minutě se na hranici vápna šikovně uvolnil Mendy, ale přestřelil. V závěru poločasu neuspěl Bresciano, který po obejití dvou protihráčů nepřesně centroval. Před palermskou brankou prohrál Táborský vzdušný souboj se stoperem Barzaglim.

Na začátku druhého poločasu se nepovedl průnik po levém křídle Mendymu a Palermo neuspělo v 50. minutě, kdy se Migliacciovi se nepovedl trestný kop a Simplicio pálil vedle. V 54. minutě tvrdě vystřelil Mendy přímo do brankáře a o chvíli později Voříšek z trestného kopu těsně minul pravou tyč.
V 66. minutě měl plno práce s pádícím Cavanim bránící Sedláček a zvládl svoji roli za cenu rohu. V 70. minutě se Mendy prohnal kolem Rinauda, ale dostal se do těžkého úhlu a tak místo střely volil přihrávku před branku, kde však žádného spoluhráče nenašel.

Dvanáct minut chybělo do konce normální hrací doby a Palermo bylo blízko gólu. Cavani prošel až před Millera, boleslavský brankář prví střelu vyrazil a druhá minula levou tyčku z té správné strany. Potom se do šancí dostali i Boleslavští hrající již v té době s dlouhým stoperem Rolkem na hrotu útoku. Voříšek ze dvaceti metrů přestřelil a pozdější Vaněčkova přihrávka na Rolka byla dlouhá. V té době už byl boleslavský trenér Ščasný na tribuně, kam jej vykázal španělský rozhodčí.

V poslední minutě poslal před palermskou branku míč z rohového kopu Holub. V nastalé mele se k němu dostal boleslavský brankář Miller, který opustil svoji branku, aby pomohl atakovat soupeřovu. A povedlo se. Netrefil se přímo do sítě, ale z jeho kopačky míč přeletěl šířku malého vápna a za Agliardova záda ho definitivně napral Sedláček – 0:1. Kdo si v tu chvíli pomyslel, že se do puntíku opakuje pohádka z utkání proti Marseille, brzy poznal, že tentokrát byla teprve v polovině. Ta druhá přišla ve finále penaltového rozstřelu.

Než k němu došlo, musely týmy nejprve absolvovat půlhodinové prodloužení. V jeho počátečních minutách dvakrát boleslavskou branku ohrozil Diana, potom se Mendy ukličkoval na palermském vápně a ke střelbě se nedostal.
V 97. minutě poslal Simplicio trestný kop před boleslavskou branku a Diana hlavou trefil břevno. Za dvě minuty se Cavani dral za míčem s přehnanou vervou a sudí jej zastavil pro nebezpečné hraní vysokou nohou. Matějovskému nevyšla střela z dálky, Kalinovi se nepovedl centr z levé strany. Ve 113. minutě pumelici Jankovice po rozehraném trestném kopu zastavila hráčská zeď.
Když Mendy ve 118. minutě nenašel, komu by přihrál, pokusil se technickou střelou trefit vzdálenější vingl Agliardiho branky a málem se mu to povedlo. Palermský gólman se štěstím vytěsnil míč do rohu.

V prodloužení žádný gól nepadl, šlo se tedy na penalty. Hráči je kopali na branku pod kotlem domácích fanoušků. A takto se jim dařilo z pohledu Mladé Boleslavi, která začínala:

V první sérii Holub dal a Cavaniho střelu Miller vyrazil1:0.

Ve druhé sérii Matějovský i Barzagli proměnili – 2:1.

Ve třetí sérii Rolko přestřelil a stejně tak pálil nad Caserta, tudíž se skóre neměnilo – 2:1.

Ve čtvrté sérii Rajnoch dal a Jankovic také – 3:2.

V páté sérii Sedláček uklidil míč k pravé tyči a bylo rozhodnuto, na pátého palermského střelce už nedošlo – 4:2. Mladá Boleslav slavila postup do další podzimní fáze Poháru UEFA.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Sedláček, Rolko, Kopic, Voříšek – Matějovský, Rajnoch, Poláček (53. Kalina) – Mendy, Kysela (79. Holub), Táborský (73. Vaněček). Připraveni ještě byli Brunclík, Hrdlička, Řezníček a Pižanowski.

Sestava US Citta di Palermo: Agliardi – Migliaccio, Barzagli, Rinaudo, Cassani – Bresciano (88. Caserta), Tedesco (71. Diana), Simplicio, Capuano – Cavani, Amauri (83. Jankovic). Připraveni ještě byli Biava, Ujkali a Guana jen do 20. minuty, než jej rozhodčí z lavičky vyloučil.

Gól: 90. Sedláček

ŽK: Simplicio, Capuano – Táborský, Kalina, Matějovský

ČK: Guana

Rozhodčí: Gonzáles – Fernandez, Palomar (všichni ze Španělska)

Diváci: 6335

Fanshop banner