Boleslav v Palermu může jenom získat
Klub

Boleslav v Palermu může jenom získat

Redakce

Palermo má z Mladé Boleslavi respekt, tvrdili diplomaticky v předvečer utkání italští žurnalisté, aby nedávali moc najevo, jak moc palermské veřejné mínění ve skutečnosti středočeského soupeře podceňuje. „Odveta bude těžká, neboť všichni očekávají, že Palermo má již postup jistý,“ prohlásil trenér US Citta di Palermo Stefano Colantuono. „Má pravdu,“ kontroval se šibalským úsměvem boleslavský Zdeněk Ščasný a dodal: „Italský fotbal i palermský klub mají svoji kvalitu, ale ve fotbale se může udát leccos.“

Zdeněk Ščasný odpovídal na otázky italských i českých novinářů v útrobách palermského Stadio Renzo Barbera, kde bylo po celodenním vedru těžké dusno. Očekává taktickou bitvu, neboť podle jeho mínění nebude Palermo pod vlivem vedení z prvního utkání v odvetě nikam spěchat.
Italští žurnalisté naznačili, že o utkání Palerma s Mladou Boleslaví je mezi místními fandy malý zájem a ve čtvrtečním večeru budou tribuny jenom řídce obsazené. V předprodeji si palermští příznivci koupili necelých tisíc vstupenek. Boleslavského kouče se proto ptali, zda si myslí, že to bude výhoda pro jeho tým a nevýhoda pro palermský. „Pro nás to nic neznamená a pro Palermo to bude jistě nepříjemné. A zda nás podcení nebo nepodcení, tím se nezabývám. Zajímá mě výkon mého mužstva.“

Ščasný souhlasil s italskými novináři, že Palermo je po výhře v Mladé Boleslavi favoritem, ale jedním dechem dodal, že šance na postup jsou otevřené pro oba týmy. „V prvním utkání jsme odehráli slušný zápas, ale nedali gól. Když chceme pomýšlet na úspěch, musíme ten gól v odvetě dát a vyvarovat se chyby, jakou Palermo u nás potrestalo,“ řekl Ščasný v očekávání, že trenér Palerma udělá v sestavě svého týmu změny oproti utkání v Mladé Boleslavi, kde nehráli někteří fotbalisté základní ligové sestavy. „Soupeř má několik výrazných hráčů, ale na nikoho z nich se speciálně nepřipravujeme,“ dodal boleslavský kouč.

Večerní trénink ve středu 3. října od 19,30 hodin absolvovalo všech osmnáct hráčů, kteří do Palerma přiletěli: Miller, Pižanowski, Kopic, Rajnoch, Hrdlička, Voříšek, Brunclík, Kalina, Matějovský, Poláček, Sedláček, Řezníček, Táborský, Kysela, Holub, Rolko, Mendy a Vaněček. „Všichni jsou v pořádku,“ potvrdil klubový lékař Miroslav Sinkule a měl tím na mysli nejen zdravotní, ale i psychickou stránku celého týmu i jednotlivých borců. „Vědí, že nemají co ztratit, ale můžou jenom získat,“ dodal optimisticky Sinkule.

Odvetné utkání 1. kola Poháru UEFA US Citta di Palermo – FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 4. října od 20,45 hodin a jeho průběh můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

Fanshop banner