Odletěli s vírou, že postupová naděje žije
Klub

Odletěli s vírou, že postupová naděje žije

Redakce

Ve středečním dopoledni 3. října odstartovala boleslavská fotbalová výprava z pražské Ruzyně za postupovou nadějí v Poháru UEFA. Odlet byl stanovený na 10,50 hodin s předpokládaným přistáním kolem 13 hodiny v sicilském Palermu. Nejnapínavější etapa cestování však byl přesun z Mladé Boleslavi do Prahy přecpané automobily. Proto se nejen fotbalisté, ale i ostatní účastníci fotbalové výpravy sjížděli na poslední chvíli.

Hráči se před nezbytným pasovým odbavením a bezpečnostní kontrolou podělili s novináři o své dojmy. Nejčastější otázka byla, zda má Mladá Boleslav ještě nějakou šanci na postup do druhé podzimní fáze Poháru UEFA, když první utkání doma prohrála 0:1.
„Nesmíme dostat gól,“ shrnul Václav Kalina taktické požadavky do tří slov. Novináři nejvíce obletovali Táborského, střelce dvou gólů v posledním ligovém utkání proti Bohemians. „Kdyby jsme domácí utkání dohráli alespoň nula nula, bylo by to určitě lepší, ale stalo se a musíme to v odvetě napravit. Forma a sebevědomí nám jde nahoru a tak jedeme do Palerma překvapit. Můžeme hrát uvolněně a bez stresu, vždyť nemáme co ztratit,“ prohlásil na ruzyňském letišti před odletem Ivo Táborský.
„Uděláme pro postup všechno,“ řekl optimisticky naladěný Tomáš Sedláček. „Hlavně nedopadnout jako Slavia, která doplatila na chyby v obraně,“ přál si Tomáš Poláček s odkazem na úterní prohru Slavie Praha v Seville v utkání Ligy mistrů.

Fanshop banner