Boleslav porazila Spartu, Palermo zdolalo AC Milan
Klub

Boleslav porazila Spartu, Palermo zdolalo AC Milan

Redakce

Odveta 1. kola poháru UEFA US Citta di Palermo – FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 4. října od 20,45 hodin v sicilské metropoli na Stadio Renzo Barbera. První utkání před dvěma týdny palermští vyhráli jediným gólem Jankovice. Od té doby oba soupeři sehráli několik důležitých utkání. A vedli si v nich zdatně. Mladá Boleslav vyhrála ligové utkání nad Spartou Praha 1:0 a Palermo porazilo AC Milán 2:1. V aktuálních ligových tabulkách je Mladá Boleslav pátá a Palermo šesté.

Mladá Boleslav po nešťastně prohraném utkání evropského poháru s Palermem si značně vylepšila náladu nečekaným úspěchem v sedmém ligovém kole. Gólem Holuba porazila Spartu Prahu 1:0 v jeho letenské AXA Aréně, postoupila do čtvrtého kola českého poháru přes třetiligový Kolín jasnou výhrou 4:0 (Holub, Kalina, Řezníček, Táborský) a v osmém ligovém kole v kvalitní bitvě zdolala Bohemians 2:0 trefami Táborského.
Boleslavský trenér Zdeněk Ščasný byl spokojený, že ve třech posledních utkáních mužstvo ani jednou neinkasovalo. Když tento fakt po zápase s Bohemians před novináři nahlas zmínil, hned ho pro štěstí zaklepal o dřevěnou stolní desku. Podobnou odolnost v defenzívě by si totiž přál i v Palermu.

Palermo od boleslavské výhry sehrálo tři ligová utkání a z nich dvě vyhrálo a jedno prohrálo.
Nejprve doma porazilo AC Milan s českým reprezentantem Markem Jankulovskim v obraně 2:1. Milánští vedli od 10. min. gólem Seedorfa, před přestávkou ještě Pirlo trefil břevno. V 73. min. vyrovnal Diana a vítěznou trefu zařídil Miccoli z trestného kopu v poslední minutě. Palermští proti Milánu hráli v sestavě: Fontana – Zaccardo, Cassani (74. Rinaudo), Barzalgi, Migliaccio – Simplicio, Caserta (61. Cavani), Bresciano (61. Jankovic), Diana – Amauri, Miccoli.
V neděli 23. září Palermo vyhrálo na hřišti v Cagliari 1:0, když rozhodující tříbodový gól dal po centru Migliaccia obránce Zaccardo v 15. min. z první vážnější akce svého mužstva. Další palermské šance zmařili Miccoli, Bresciana a Amauriho. Palermští hráli proti Cagliari v sestavě: Fontana – Zaccardo, Rinaudo (78. Cassani), Barzagli, Migliaccio – Simplicio, Caserta (62. Guana), Bresciano, Diana – Amauri, Miccoli (68. Cavani).
Poslední zářijovou neděli Palermo překvapivě prohrálo v Empoli 1:3, přestože v utkání vedlo gólem, který dal před koncem poločasu Cavani. Ještě za bezgólového stavu odstoupil pro zranění zkušený palermský brankář Fontana. Jeho náhradníka Agliardiho, který chytal proti Mladé Bolelsavi, překonal ve 47. min. Pozzi hlavou. Palermští dohrávali v deset ibez vyloučeného Caserty a v 76. min. je po hlavičce Busceho zachránila tyč. V 82. však Giovinca prostřelil Agliardiho a v nastaveném čase ještě proměnil penaltu Vannucchi. Palermští hráli proti Empoli v sestavě: Fontana (35. Agliardi) – Zaccardo, Rinaudo, Barzagli, Migliaccio – Caserta, Diana, Guana, Jankovic (61. Simplicio) – Amauri, Cavani (79. Cassani).

US Citta di Palermo je v italské nejvyšší lize Serii A na šesté příčce, když z dosavadních šesti mistrovských utkáních tři vyhrálo, jedno remizovalo a dvě prohrálo při vyrovaném celkovém skóre 9:9 a zisku deseti mistrovských bodů. Na vedoucí Inter Milán ztrácí čtyři body, ale na druhou Fiorentinu pouze dva body.
Fanshop banner