Bořil a Rýdl reprezentují Česko v kvalifikaci na Euro 08
Klub

Bořil a Rýdl reprezentují Česko v kvalifikaci na Euro 08

Redakce

Česká sedmnáctiletá reprezentace vstupuje v prvním říjnovém týdnu do kvalifikačních bojů o účast na mistrovství Evropy, které se hraje v roce 2008 v Turecku. V nominaci zkušeného trenéra Josefa Pešiceho jsou také dva mladoboleslavští dorostenci – Jan Bořil a Michal Rýdl.
Čtyřčlenná kvalifikační skupina za účasti Česka, Itálie, Arméni a Kypru sehraje utkání na hřištích v Benátkách nad Jizerou, Českém Dubu a Hrádku nad Nisou.

Trenér Pešice výhodu domácího prostředí nevidí zcela jednoznačně. „Málo zkušení hráči budou pod větším tlakem než v zahraničí,“ myslí si trenér, který sestavil osmnáctičlennou reprezentaci z hráčů deseti tuzemských klubů. Nejvíce jich dodala Sparta Praha (4). Další dorostenečtí reprezentanti jsou z Teplic (3), Slavie Praha (2), Mladé Boleslavi (2), Brna (2), Olomouce (1), Hradce Králové (1), Bohemians (1), Slovácka (1) a Plzně (1).

Program kvalifikačních utkání:

Úterý 2. října od 16 hodin:
Itálie – Arménie (Český Dub)
Česko – Kypr (Benátky nad Jizerou)

Čtvrtek 4. října od 16 hodin:
Itálie – Kypr (Benátky nad Jizerou)
Arménie – Česko (Hrádek nad Nisou)

Neděle 7. října od 16 hodin:
Česko
– Itálie (Český Dub)
Kypr – Arménie (Hrádek nad Nisou)

Pro oficiální web ČMFS se trenér Pešice vyjádřil, že hodně důležité bude vstupní utkání do turnaje s nevyzpytatelným Kyprem, ovšem ani Arménie nebude lehkým soupeřem a už vůbec ne Itálie, která je fotbalovou velmocí ve všech věkových kategoriích. Přesto jsou mladí Češi spolu s Italy favority na dvě postupová místa do jarní fáze kvalifikace.

Fanshop banner