Trenér Ščasný: Až na závěr jsem spokojený
Klub

Trenér Ščasný: Až na závěr jsem spokojený

Redakce

Boleslavský trenér Zdeněk Ščasný si poprvé užil výhru před domácím publikem. "Děkuji hráčům i divákům, kteří viděli kvalitní utkání,“ prohlásil po zápase a mluvil z duše všem, kteří v poslední zářijové neděli zaplnili ochozy městského stadionu v Mladé Boleslavi. Domácí dali dva góly, hosté z Bohemians trefili tyč a břevno. Utkání mělo úžasné tempo a dramatický náboj od první do poslední minuty. Trenéři obou týmů boleslavskou výhru 2:0 označili za zaslouženou.

„Domácí byli dvě třetiny aktivnějším a lepším mužstvem, byli velice nebezpeční. My jsme hráli pasivně, nahoru jsme se dostávali těžko a když už se nám to povedlo, tak v malém počtu hráčů a se špatnou rozehrávkou,“ viděl průběh utkání trenér Bohemians Václav Hradecký.
A jak viděl inkasované góly? „Ránu před prvním gólem měl Sňozík udržet. O přestávce jsme udělali dvě změny, ale na začátku druhého poločasu jsme hloupě ztratili míč po autovém vhazování. V závěru jsme si vytvořili šance, ale na zvrat bylo pozdě. Boleslav vyhrála zaslouženě,“ dodal Hradecký.

„Souhlasím s kolegou, že jsme byli lepším a hlavně nebezpečnějším mužstvem,“ řekl boleslavský kouč Zdeněk Ščasný a dodal, že podle počtu šancí měla Boleslav ve dvacáté minutě druhé půle vést již o tři nebo čtyři góly. „Bohemka se v závěru dostala do hry a ne úplně dobře jsme na to reagovali. Hráči neměli dopustit hrát s Bohemkou nahoru dolů. Někteří po druhém gólu ztráceli koncentraci a koledovali si o to že Bohemka sníží. Až na ten závěr jsem spokojený a vítězství považuji za zasloužené.“

Příznivci boleslavského fotbalu pozorují, že výkonnost jejich týmu má stoupající tendenci. Myslí si to trenér také?
„Hráči jdou výkonem nahoru, protože si začali věřit. Gól jsme nedostali na Spartě, při poháru v Kolíně, ani proti Bohemce. Defenzíva nám funguje, ale raději to zaklepu, aby jsme v Palermu nedostali pět gólů,“ prohlásil Ščasný a dal tak najevo, že radost z ligové výhry záhy vystřídají myšlenky na odvetné utkání poháru UEFA, které Mladou Boleslav čeká ve čtvrtek 4. října v sicílském Palermu.

Fanshop banner