Klokany popravil Táborský dvěma ranami
Klub

Klokany popravil Táborský dvěma ranami

Redakce

Babí léto vytvořilo ideální podmínky pro nedělní fotbalové odpoledne. Téměř pět tisíc diváků vidělo strhující bitvu v neutuchajícím tempu a se zaslouženou výhrou boleslavského mužstva, které mělo v ofenzívě přesně střílejícího Táborského. Do boleslavské základní sestavy se nevešli Holub, Poláček a Hrdlička, kteří naskočili až v průběhu druhé půle. Na lavičce Bohemians zůstali mimojiné Rychlík, Kotyza a Polodna. Chyběl také Ordoš, který nebyl ani na lavičce kvůli svalovému zranění z tréninku. Klokani v každém poločase trefili pouze brankovou konstrukci.

Aktivněji začala Mladá Boleslav a v úvodní čtvrthodince se brankář Miller dotknul míče pouze při malé domů z hlavy stopera Kopice. Branku Bohemians minul Rajnoch, do Sňozíkovy náruče hlavičkoval Táborský po Mendyho centru. V 16. minutě Adam vystřelil vedle Millerovy branky.
V 18. minutě po Matějovského přenesení hry přes šířku trestného území Bohemky vystřelil Kysela tak ostře, že brankář Sňozík míč neudržel v náruči a Táborský jej prostřelil – 1:0.
Do dalších boleslavských šancí se dostal Rajnoch po Voříškově trestňáku a Rolkově přiťuknutí a nedlouho potom po Voříškově dalším trestňáku a nejistém Sňozíkově zákroku. Po Mendyho přihrávce těsně minul pražskou branku Kalina.
Nevyužité boleslavské příležitosti mohl potrestat ve 39. minutě Škoda, který přeskočil soupeřovy obránce a hlavičkoval do tyče Millerovy branky. Z další povedené akce Bohemky Moravec jen o pár centimetrů přestřelil.
Závěr poločasu patřil zase Mladé Boleslavi. Po Matějovského kolmici se ocitl Táborský sám před Sňozíkem, který střelu boleslavského útočníka vyrazil na roh. Potom Mladá Boleslav měla výhodu tří slepených rohových kopů. Po druhém z nich Sedláček hlavou mířil do míst, kam brankář Sňozík nedosáhl, ale na brankové čáře jej zastoupil spoluhráč Šmarda.

Také druhý poločas začali svižněji boleslavští fotbalisté. V 56. minutě utekl po pravé straně Kysela a jeho prudký centr do malého vápna rázně poslal do klokaní sítě Táborský – 2:0. V následující minutě se v podobné akci Kysela rozhodl pro změnu přihrát Mendymu, ale ten branku soupeře minul.
Na druhé straně musel Miller likvidovat střelu Slezáka a hlavičku Nikla. V 68. minutě se Kunášek prodral přes Kalinu, ale jeho překvapivou bombu z úhlu Miller za sebe nepustil. Z rychlé protiakce Táborského zachránil Sňozík pražskou branku jen za cenu rohového kopu.
V 73. minutě po Poláčkově centru tísněn obráncem nepřesně zakončil Kysela a hned na druhé straně Bartek vysoko přestřelil boleslavskou branku.

V závěrečné čtvrthodině se hra přelévala z jedné strany na druhou a s neutuchajícím tempem všech aktérů. V 81. minutě nedal gól v jasné šanci střídající Rychlík, když z pár kroků trefil padajícího brankáře Millera. O tři minuty později po spolupráci s Poláčkem odcentroval Kysela před branku na hlavu Rajnocha, ale ten Sňozíka nepřekonal. V 86. minutě uklouzl ve výhodné střelecké pozici Škoda a v 88. minutě Mendyho střelu Sňozík pouze vyrazil, míče se zmocnil Rajnoch a vzápětí byl podražen, ale sudí penaltový zákrok nepískal. Z protiútoku marně střílel z hranice boleslavské šestnáctky Nikl a z malého vápna Slezák hlavičkoval do Millera.
V 90. minutě neobsazený Škoda hlavičkoval těsně nad boleslavskou branku a ve druhé minutě nastavení si sudí Jára vymyslel trestný kop na oblouku před boleslavským trestným územím. Kotyzovu střelu přizvedla hráčská zeď a poté se otřela o břevno Millerovy branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček (58. Poláček), Matějovský, Rajnoch, Kysela, Kalina – Táborský (70. Holub), Mendy (90. Hrdlička).

Sestava Bohemians: Sňozík – Marek, Lukáš, Rada, Šmarda – Moravec (46. Bartek), Nikl, Adam (46. Kotyza), Kunášek (73. Rychlík) – Slezák, Škoda.

Góly: 18. a 56. Táborský

ŽK: Matějovský - Kotyza

Rozhodčí: Jára – Chytil, Kubaň

Diváci: 4745

Fanshop banner