S Bohemians hrajeme o ligové body poprvé
Klub

S Bohemians hrajeme o ligové body poprvé

Redakce

Ligové utkání FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905 se hraje v neděli 30. září od 17 hodin a je prvním vzájemným mistrovským střetnutím v nejvyšší fotbalové soutěži.
Vršovický klub Bohemians patří k historii českého fotbalu podobně jako žižkovská Viktoria či letenská Sparta a původně také letenská, ovšem dnes vršovická Slavia. V nejvyšší tuzemské soutěži Bohemians sehrály více než 1200 mistrovských utkání a v historické ligové tabulce jim patří šestá příčka. Do Mladé Boleslavi však přijedou s aktuálně nelichotivou ligovou bilancí, neboť na venkovních hřištích ještě nedaly gól.

V současném ročníku 2007/08 Gambrinus ligy venku ještě nevyhrálo šest mužstev a jedním z nich jsou Bohemians. Do Vršovic importovaly pouze dva body za dvě bezgólové remízy, které uhrály na severu Čech ve druhém kole v Liberci a v šestém kole v Jablonci. Navíc ve čtvrtém kole prohrály v Plzni 0:2.
Bohemians jako jediní v aktuálním ligovém ročníku na soupeřových hřištích navíc ještě ani jednou neskórovaly. Zároveň však inkasovaly pouhé dva góly, což je s ostravským Baníkem nejlepší obranná vizitka ze soupeřových hřišť.

Mladá Boleslav má vzácně vyrovnanou gólovou bilanci. V sedmi odehraných ligových zápasech dala sedm gólů a rovněž sedm dostala. Ve statistice domácích utkání je třetím nejhorším týmem tohoto ročníku, neboť ze tří utkání pouze jedno vyhrála s Kladnem 2:1, jedno remizovala s Mostem 1:1 a jedno prohrála s Viktorií Žižkov 0:1.

V I. Gambrinus lize načíná Mladá Boleslav čtvrtý ročník v nepřerušené řadě. Premiérový 2004/05 dohrála na čtrnácté příčce těsně nad dvěma sestupovými místy. V dalších dvou ročnících se probila do evropských pohárů. V roce 2006 z druhého a v roce 2007 ze třetího místa.

V novodobé české I. Gambrinus lize se Bohemians zúčastnily sedmi ročníků. V tom prvním 1993/94 se na čtrnáctém místě zachránily, ale hned v následujícím ročníku 1994/95 z předposledního místa spadly do druhé ligy. Do Gambrinus ligy se vrátily na jeden ročník 1996/97, který dohrály s devatenácti body na předposledním místě a spadly opět do druhé ligy. V ročníku 1999/2000 jako nováček vybojovaly sedmé místo, následující rok deváté a na konci ročníku 2001/02 se umístily na čtvrté příčce. Ovšem v ročníku 2002/03 jim chyběly dva body k záchraně a z předposledního místa sestoupily. Vrátily se letos.

Fanshop banner