Klokanům máme odvádět dvě zimní prohry
Klub

Klokanům máme odvádět dvě zimní prohry

Redakce

K ligovému utkání FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905, které se hraje v neděli 30. září od 17 hodin, vychází fotbalový zpravodaj. Dočtete se v něm, že vršovický klub je o tři roky mladší než boleslavský, ale s mnohem bohatší prvoligovou účastí, a kdo je na soupisce Bohemians. Představí se vám útočníci Táborský a Řezníček, kteří do Mladé Boleslavi přestoupili v letošním létě. Dozvíte se, jak si po čtvrtině ČFL vede boleslavská juniorka a že dorostenecké „B“ družstvo vede divizní tabulku. Fotbalový zpravodaj k utkání FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905 koupíte na stadionu za 5,-Kč.

Zbyněk Busta, který v Bohemians oficiálně zastává funkci sportovního manažera, ale ve skutečnosti je šéftrenérem ligového týmu bez platné licence, posílá v zelenobílých dresech na hřiště směsici mladých talentů a velezkušených borců. Například hráči Brhlík, Květoň, Císař, Sirový, Cirhan, Hašek, Moravec, Bartek a Laušman sotva odrostli dorostenecké kategorii a naopak Rada, Šmarda a Slezák by už mohli beze studu nastupovat v charitativních akcích za mužstva veteránů. Všichni však požívají bezmezné přízně nejzapálenějších tuzemských fanoušků a o body se rvou od prví do poslední minuty každého utkání.

Boleslavští to poznali ve dvou semifinálových utkáních zimních turnajů v Sazka Aréně a na umělé trávě slávistického areálu při Tipsport Cupu. V halovém turnaji na konci ledna Mladá Boleslav s Bohemians prohrála nečekaně vysoko 2:8 (Ordoš, Abraham – Dian a Slezák po 2, Hašek, Pávek, Bálek a Kotyza po 1). V únoru v Tipsport Cupu Mladá Boleslav v silně kombinované sestavě s Bohemians prohrála těsně 1:2 (76. Mikolanda – 4. Hašek, 71. Sňozík z penalty). Bohemians tak nepustily Mladou Boleslav do finále dvou nejprestižnějších zimních turnajů v Česku. Máme jim tedy co oplácet...

Nejzkušenějším borcem v zelenobílých barvách je bezesporu stoper Karel Rada, jenž za půl roku oslaví 37. narozeniny. Má evidovaných 42 reprezentačních startů a 4 reprezentační góly, 326 ligových startů a 27 ligových gólů. Ostříleným borcem je Marek Nikl, jenž se po osmi letech vrátil do Bohemians z Norimberka. Ligovými matadory jsou šestatřicetiletý Milan Šmarda a sedmatřicetiletý Dalibor Slezák, který ve své pestré kariéře kopal také za Mladou Boleslav. A není sám, kdo ze současného zelenobílého kádru oblékal mladoboleslavský dres. Dalšími jsou Pavel Lukáš, Jiří Rychlík a Michal Ordoš.
Podrobnější informace k tomuto tématu najdete ve fotbalovém zpravodaji vydaném speciálně pro ligové utkání FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905.

Fanshop banner