Boleslav přehrála Kolín a postoupila v českém poháru
Klub

Boleslav přehrála Kolín a postoupila v českém poháru

Redakce

V Kolíně začalo pohárové utkání za hustého deště, který však později ustal. Trávník zůstal pochopitelně nasáklý, což vyhovovalo jistěji kombinujícím boleslavským fotbalistům. Trenér Ščasný poslal do hry základní sestavu s řadou změn a na lavičce tak zůstali Rolko, Táborský, Sedláček, Mendy, Kysela a Vaněček. Většina utkání se odehrávala až na vzácné výjimky na kolínské polovině hřiště. Boleslavští ze spousty šancí prvního poločasu nevyužili ani jednu. Krátce po přestávce však v deseti minutách Holub, Kalina a Řezníček skórovali a nasměrovali Mladou Boleslav do čtvrtého kola. Pět minut před koncem přidal gólovou pojistku střídající Táborský.

Už v 5. minutě po Holubově rohu pálil Voříšek mimo. V 8. minutě po kombinaci Matějovského s Holubem centroval z levé strany Poláček a téměř z malého vápna placírkou zakončoval Kalina. Mladoboleslavský brankář v kolínských službách Michňa málo důraznou střelu vyrazil a jeho nejblíže stojící spoluhráč míč odkopl do rohu.
Kolínští, kteří začali se znatelným respektem, se poprvé osmělili až ve 22. minutě, ale náhodně získaný rohový kop k ničemu vážnému nezužitkovali.
Ve 25. minutě střílel Brunclík nad a ve 28. minutě Holubovu hlavičku z malého vápna zázračně chytil Michňa. Ve 34. minutě Matějovský našel ve vápně Holuba, jeho střelu však vytlačil brankář nad břevno a z rohu už Boleslavští kolínskou branku neohrozili.
V závěrečné pětiminutovce první půle zahodili obrovské gólové příležitosti Kalina po přihrávce Brunclíka a opakovaně Holub. Střela Poláčka rozvlnila boční síť za pravou kolínskou tyčkou.

Na počátku druhého poločasu kopali v rozmezí 47. až 48. minuty kolínští hráči tři rohové kopy, ale boleslavská obrana bez větších obtíží odolala.
V 52. minutě po Brunclíkově přetaženém centru vrátil míč před branku Řezníček, střela Kaliny neprošla hradbou bránících těl a Rajnoch byl při snaze o střelbu ve vápně podražen, ale sudí ponechal výhodu a tu využil Holub, aby konečně rozvlnil kolínskou síť – 0:1.
V 56. minutě trefil Holub pravou tyč, odražený míč Brunclík vrátil před branku a Kalina ze dvou kroků skóroval – 0:2. V 60. minutě po Brunclíkově přihrávce přestřelil Řezníček z pár metrů kolínskou branku s bezmocně přihlížejícím Michňou. Za dvě minuty Poláčkův centr gólově usměrnil Řezníček – 0:3.
Deset minut před koncem Vaněček obral o míč Biniče, přihrál Táborskému, který se střelbou zaváhal a proto jen nastřelil vybíhajícího brankáře.
V 85. minutě utekl po levém křídle Řezníček a z jeho přízemního centru snadno skóroval Táborský – 0:4.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Brezinský, Hrdlička – Brunclík, Rajnoch (65. Rolko), Matějovský (62. Táborský), Poláček – Holub (59. Vaněček), Řezníček, Kalina. Připraveni ještě byli Sedláček, Mendy, Kysela a Miller.

Sestava FK Kolín: Michňa – Binič, Šourek, Doseděl, Mach – Süsser, Majer, Bakeš, Pacák (65. Knotek) – Kocourek (65. Mašanský), P. Javorek (72. T Javorek). Připraveni ještě byli Kacafírek, Čapek, Javorek a Čižinský.

Góly: 52. Holub, 56. Kalina, 62. Řezníček, 85. Táborský

ŽK: Majer (K)

Rozhodčí: Kocourek – Ubias, Douda

Diváků: 350

Fanshop banner