Před pohárem v Kolíně trénoval kompletní kádr
Klub

Před pohárem v Kolíně trénoval kompletní kádr

Redakce

Náročný fotbalový program ligových a pohárových zápasů mají boleslavští fotbalisté. Po úvodním utkání 1. kola poháru UEFA doma s Palermem ve čtvrtek 20. září následovala náročná ligová bitva se Spartou Praha v letenské AXA Areně v pondělí 24. září. Po ní následuje duel 3. kola tuzemského poháru ČMFS v Kolíně ve čtvrtek 27. září, domácí ligové střetnutí s Bohemians v neděli 30. září a potom cestování na Sicílii k odvetě 1. kola poháru UEFA s Palermem, která se hraje ve čtvrtek 4. října, a do Brna k ligovému utkání v pondělí 8. září.

Po pondělní výhře nad Spartou Praha měli fotbalisté v úterý individuální tréninkový program. Kompletně na trávníku v areálu městského stadionu se hráčský kádr sešel ve středu odpoledne.
Rozcvičku vedl kondiční trenér Ryba. Podstatnou část tréninkové jednoty vyplnila hra na dvě branky na zkrácené hrací ploše, to znamená v podstatně zhuštěnějším prostoru, než se hrají soutěžní utkání. V brankách chytali Pižanowski a Šeda, v poli byli do dvou družstev rozdělení Rajnoch, Rolko, Poláček, Voříšek, Hrdlička, Sedláček, Kalina, Matějovský, Holub a Táborský, Vaněček, Brunclík, Mendy, Nečas, Kalíšek, Řezníček, Brezinský, Fabián, Kysela, Kopic. Tréninkové utkání skončilo tentokrát bez vítěze.
Mimo s trenérem Juskou trénoval brankář Miller a bez míče vyklusávali rekonvalescenti Procházka, Dittrich a Riegel. „Chtěl bych ještě letos začít hrát a hlavně se naplno zapojit do zimní kondiční přípravy,“ pravil Riegel, jenž bude mít zanedlouho roční výročí zranění svého kolena. „Nevím, kdy naskočím do utkání,“ zklamaně hlesnul Procházka, který kvůli zranění po přestupu z Plzně za Mladou Boleslav ještě neodehrál ani minutu.

Tuzemská pohárová soutěž není procházka růžovým sadem, což dokládá fakt, že již vypadlo šest prvoligových týmů – ve 2. kole Kladno, Ostrava, Olomouc a Zlín, ve 3. kole Most a Teplice. Do 4. kola již postoupily Liberec, Jablonec, Bohemians 1905, České Budějovice, Plzeň a Viktorie Žižkov z první ligy a Chomutov, HFK Olomouc, Třinec, Fulnek a Frýdek-Místek z nižších soutěží. Ve hře jsou ještě tři ligové týmy. Ve čtvrtek 27. září hrají Mladá Boleslav v Kolíně a Sparta Praha na pražské Julisce s Duklou Praha, ve čtvrtek 11. října Slavie Praha v Líšni.Pokud Mladá Boleslav přejde před Kolín, čeká ji ve 4. kole poháru ČMFS cesta do Třince, který ve třetím kole na penalty vyřadil Slovácko.

Fanshop banner