Holub se dohodl na prodloužení kontraktu
Klub

Holub se dohodl na prodloužení kontraktu

Redakce

Nejzkušenější boleslavský útočník Radim „Emil“ Holub se s vedením FK Mladá Boleslav dohodl na prodloužení angažmá do 30. června 2009. Novou smlouvu podepsal den po tom, kdy rozhodl o výhře Mladé Boleslavi nad Spartou Praha. Holub, který v letošním listopadu oslaví dvaatřicáté narozeniny, má na svém kontě 290 prvoligových utkání a 73 vstřelených gólů. V tomto soutěžním ročníku se zatím trefil dvakrát. Ve čtvrtém kole do branky Kladna a v sedmém kole proti pražské Spartě.

Boleslavský klub nemá ostřílenějšího forvarda. Po Holubově parádě ve sparťanském trestném území na jeho adresu trenér Ščasný poznamenal, že je velmi užitečný hráč, když jej mužstvo umí využít.
Ke vstupu do elitní společnosti Klubu ligových kanonýrů chybí Holubovi sedmadvacet střeleckých zápisů. „To je ještě hodně gólů,“ odtušil.
Do června 2009 zbývá ještě třiapadesát ligových utkání. Je reálné v nich nastřílet tolik gólů? „Bylo by to pěkné, ale to bych musel ve všech hrát a v každém druhém se trefit.“
Ne že by netoužil po gólech, ale Holubovým nejtoužebnějším přáním je, aby mu vydrželo zdraví. Potom je ve fotbale možné všechno. Spoluhráči i fandové mu jistě přejí, aby se podařilo obojí, to znamená být zdravý a prostřílet se ke stému ligovému gólu.

Radim Holub do fotbalového míče začal kopat v Rozhovicích, obci kousek od Heřmanova Městce cestou do Pardubic, kam logicky se svým talentem zamířil. V roce 1993 přestoupil z Pardubic do Hradce Králové a po třech letech do Jablonce. Na začátku kalendářního roku 2001 zamířil do Sparty Praha. Slibně se rozvíjejí kariéru mu zbrzdilo vážné zranění kolena. Po operaci křížového vazu a následné rekonvalescenci v létě 2003 odešel hostovat do Kladna, o rok později přestoupil do Drnovic a v létě 2005 jej získala Mladá Boleslav. Na podzim mu však povolil již jednou operovaný vaz v koleně a musel opět na chirurgický stůl. Po půlroční rekonvalescenci se do přípravy zapojil v loňském létě a od té doby ve třiceti zápasech, z nichž jenom třetinu začal v základní sestavě, nastřílel osm gólů.
Kromě ligových dal i jiné. Nejdůležitější do sítě Olympique Marseille při odvetném utkání prvního kola loňského poháru UEFA v Mladé Boleslavi. Po prohře v Marseille 0:1 prohrával boleslavský tým na domácím trávníku 1:2 a postupové naděje se zdály být v nedohlednu. Trenér Uhrin v 58. minutě místo Kuliče poslal do hry Holuba. Ten v 62. minutě vyrovnal a v 83. minutě přidal vedoucí gól. V poslední minutě postupovou trefu přidal Sedláček. Byly to nezapomenutelné momenty mladoboleslavské fotbalové historie.
Fanshop banner