Ve čtvrtečním poháru proti Kolínu je Boleslav favoritem
Klub

Ve čtvrtečním poháru proti Kolínu je Boleslav favoritem

Redakce

Utkání 3. kola poháru ČMFS FK Kolín – FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 27. září od 16,30 hodin. Proti třetiligovému Kolínu je prvoligová Mladá Boleslav favoritem, ale pohárová utkání jsou vítanou příležitostí pro papírově slabší týmy vytáhnout se na relativně silnější. V posledním ligovém mistráku Boleslavští prokázali zlepšení, kdežto Kolín v ČFL dvakrát nedal ani jeden gól. „Výhra na Spartě potvrdila, že mužstvo jde s formou nahoru, nesmíme to pokazit při poháru v Kolíně, ani doma v lize proti Bohemians,“ prohlásil boleslavský kouč Zdeněk Ščasný.

Mladá Boleslav v pondělní dohrávce sedmého ligového kola porazila Spartu Praha v její letenské AXA Aréně 1:0 a posunula se do horní poloviny tabulky. Po nepovedeném začátku mistrovské sezóny, kdy prohrála doma s Viktorií Žižkov a v Olomouci, následujících pět ligových kol neprohrála (remízy v Jablonci 1:1, v Českých Budějovicích 2:2, doma s Mostem 1:1, vítězství s Kladnem 2:1 a na Spartě 1:0). Narušila ji pouze nešťastná prohra s Palermem 0:1 v poháru UEFA.

Kolín začal mistrovskou sezónu také prohrou, neboť doma podlehl juniorskému týmu Sparta Praha“B“ 0:1. Potom remizoval v Chebu 1:1, porazil Příbram“B“ 1:0, remizoval v Horních Počernicích se Slavii Praha“B“ 2:2. V pátém kole doma prohrál s českobudějovickou juniorkou nečekaně vysoko 0:3, aby v dalším kole na severu Čech vyhrál nad libereckou juniorkou 2:1 a další severočeský tým Jablonec“B“ zdolal doma 1:0. V posledních dvou mistrovských zápasech nedal Kolín ani jeden gól, když s plzeňskou juniorkou uhrál remízu 0:0 a na Slavoji Vyšehrad prohrál 0:1.

Cestou do třetího kola poháru ČMFS vyřadil Kolín dva divizní protivníky na jejich hřištích. V prvním pohárovém kole Kolín vyřadil Čelákovice 4:2 a ve druhém Dobrovici 2:1.
Mladá Boleslav se do poháru ČMFS zapojil až ve druhém kole a na hřišti divizního Sokola Libiš vyhrála 5:1, když všech pět gólů soupeři nasázela v prvním poločase. V tomto pohárovém utkání poprvé boleslavský tým vedl trenér Ščasný.
Vítěz duelu Kolín – Mladá Boleslav se střetne s lepším z dvojice Třinec – Slovácko (hraji spolu ve středu 26.9. od 16 hodin) ještě v letošním roce. Oficiální termín 4. kola poháru ČMFS je středa 10. října. Další pokračování tuzemského poháru od čtvrtfinálových duelů až po závěrečné finále se uskuteční až v příštím roce 2008.

Na konci letošního března porazila Mladá Boleslav v přátelském klání Kolín 3:0 bez čtyř reprezentantů. S českým áčkem byl Matějovský a s jednadvacítkou Brunclík, Kopic, Kysela. Boleslavští měli po celé utkání převahu, ale více než hodinu všechny vhodné příležitosti ke vstřelení gólu zahazovali. Poprvé se trefil v 67. minutě Mikolanda, podruhé v 85. minutě Dittrich po Sedláčkově centru, potřetí v 86. minutě Pecka po Dittrichově přihrávce. Mezi prvním a druhým boleslavským gólem v 79. minutě kolínský Čáp namířil do boleslavského břevna a propásl tak vyrovnání.
Přátelské utkání v Kolíně sehrála Mladá Boleslav ve složení: Miller (46. Kučera) – Ševinský, Rajnoch, Rolko, Palát (46. Nesvadba) – Dittrich, Abraham, Ordoš (58. Mikolanda), Poláček (56. Fabián) – Holub (46. Sedláček), Pecka. Z nich určitě do boje o postup do čtvrtého kola tuzemského poháru nezasáhnou Kučera, Palát, Nesvadba, Abraham, Ordoš, Pecka, kteří působí v jiných klubech, ani Ševinský, Dittrich a Mikolanda, kteří jsou mimo hru ze zdravotních důvodů.

Kolínští a boleslavští fotbalisté spolu hrají o mistrovské body v ČFL. Boleslavská juniorka v uplynulém ročníku s Kolínem neprohrála a ze dvou mistrovských utkání získala celkem čtyři body. V loňském září juniorka v Kolíně remizovala 2:2, když ztratila dvougólové vedení. Poločas vyhrála proměněnou penaltou T. Brezinského a ve 49. minutě se přidal Ordoš. Ovšem v 73. minutě kolínský Bláha snížil a v 84. minutě jeho spoluhráč Doseděl tečovanou ranou vyrovnal. Jarní odvetu v letošním dubnu boleslavská juniorka vyhrála 1:0 gólem Vizingra v 73. minutě a učinila tak důležitý krok k záchraně v ČFL.

Fanshop banner