Trenér Ščasný: Jsem nesmírně spokojený
Klub

Trenér Ščasný: Jsem nesmírně spokojený

Redakce

Ze sedmi vzájemných ligových utkání Mladá Boleslav vyhrála pět a Sparta jenom dvě. Páté vítězství boleslavské mužstvo získalo pod vedením trenéra Zdeňka Ščasného. „Bezmezně jsem věřil, že jsme schopni vyhrát,“ prohlásil na tiskovce po vyhraném utkání. Ščasného sparťanský protějšek Michal Bílek označil prohru svého mužstva za nešťastnou. Přiznal, že před utkáním se v kabině mluvilo o tom, že případné vítězství nad Boleslaví posune Spartu do čela ligové tabulky. Nestalo se. Sparta zůstala čtvrtá a ztrácí tři body na první Teplice a druhou Slavii. Naopak Boleslav si výhrou polepšila na sedmé místo s aktuálním ziskem devíti bodů a tím pádem sedmibodovou ztrátou na vedoucí tandem.

„Jsem nesmírně spokojený,“ prohlásil Ščasný před novináři. „Podařilo se nám navázat na výkon proti Palermu a přidali k tomu vítězství, které už naše kabina potřebovala.“
Ščasný zdůraznil, že si Boleslav vypracovala více brankových příležitostí než Sparta a proto považuje vítězství a zisk tří bodů za zasloužené. A to hlavně za výkon ve druhém poločase.
„Cítil jsem, že jde mužstvo nahoru a upozorňoval jsem hráče, že Sparta je momentálně malinko dole, což je období, které přijde na každého, a že máme jedinečnou možnost ji porazit,“ prozradil boleslavský kouč, jak před utkáním své svěřence motivoval. „Na výkon a výsledek ze Sparty musíme navázat. Mužstvo je schopno předvádět i kvalitnější výkony,“ dodal bojovně Ščasný.

„Zbytečně jsme prohráli, protože nás trápí koncovka,“ prohlásil značně rozmrzele sparťanský trenér Michal Bílek, který v utkání proti Mladé Boleslavi neměl na lavičce disciplinárně potrestaného asistenta Siegla a na hřišti ze stejných důvodů Řepku s Abrahamem. Navíc mužstvu chyběl nemocný dirigent Horváth. Trojici chybějících označil za výrazné oslabení kádru. Přesto se domníval, že Sparta proti Mladé Boleslavi předvedla lepší výkon, než proti dánskému soupeři v poháru UEFA z Odense, se kterým o čtyři dny dříve remizovala 0:0.
„Měli jsem řadu šancí, ve kterých jsme selhali a neproměnili je,“ hledal sparťanského příčiny neúspěchu. Tu největší však našel v nedůsledné obranné činnosti předcházející jedinému a rozhodujícímu gólu. „Obránci udělali hrubou chybu, když nechali jít Holuba přes čtyři hráče a vyvinuli malé úsilí, aby ho zastavili. Laxní defenzíva v tento rozhodující moment nás stála minimálně bod,“ posteskl si Bílek.

Fanshop banner