Holub tentokrát kamaráda Kuliče trumfnul
Klub

Holub tentokrát kamaráda Kuliče trumfnul

Redakce

V utkání Sparta Praha – Mladá Boleslav 0:1 hráli na každé straně fotbalisté, kteří ještě nedávno patřili k protivníkovi. Ve sparťanském dresu to byli nedávní boleslavští hráči Miloš Brezinský, momentálně distancovaný Martin Abraham a Marek Kulič, v boleslavském dresu exsparťani Milan Kopic, Jan Rajnoch, Petr Voříšek,Tomáš Poláček a Radim Holub, tentokrát v roli kata.
Stále velcí přátelé Holub s Kuličem si po zápase podali ruce a popřáli zdraví a štěstí. Oba moc dobře vědí, že ve zdraví a se štěstím je fotbal zábavnější.

Marek Kulič nastoupil v základní sestavě Sparty a trenér Bílek jej v 82. minutě vystřídal Žofčákem. Radim Holub naskočil do utkání v 67. minutě místo o deset let mladšího Kysely a pár minut před koncem dal vítězný gól. „Je to velmi užitečný hráč, ale mužstvo ho musí umět využívat,“ poznamenal na Holubovu adresu boleslavský kouč Zdeněk Ščasný.

Když Marek Kulič hrál za Boleslav, trápil se chabou střeleckou potencí, kterou nahrazoval častými gólovými asistencemi. Za první půlrok ve Spartě nastřílel sedm gólů a v prvním utkání v rudém dresu proti Boleslavi na jaře 2007 se dvěma góly podílel na jasné výhře Sparty 4:1. Podruhé se netrefil ani jednou, ačkoliv šancí měl několik. „Když nedáme gól, a já sám mohl dát tři, nemůžeme pomýšlet na vítězství,“ povzdechl si Kulič s pocitem viny za sparťanskou prohru. Ve 246 ligových zápasech dal zatím 57 gólů.

Štastnější byl tentokrát Radim Holub. „Na hřiště jsem šel s úkolem podržet balón vpředu a když se vyskytne šance, tak dát gól. S Alexem jsme si to parádně dali a povedlo se mi utkání rozhodnout,“ popsal rozhodující moment utkání. „Mendy mě svým příchodem vytlačil ze základní sestavy, tak mi to tou spoluprací na gólu proti Spartě alespoň takhle vynahradil,“ poznamenal s hořkým úsměvem Holub, který se necelé tři měsíce před dvaatřicátými narozeninami těžko smiřuje s rolí žolíka používaného trenéry v závěrečných fázích mistrovských bojů, neboť ve své fotbalové kariéře nebyl zvyklý střídat. V 290 utkáních dal 73 ligových gólů. Do bájné stovky mu jich schází sedmadvacet...

Fanshop banner