Boleslav má ze Sparty tři body, trefil je Holub
Klub

Boleslav má ze Sparty tři body, trefil je Holub

Redakce

K pondělní dohrávce sedmého ligového kola nastoupil boleslavský tým kompletní, kdežto sparťanský se musel obejít bez tří výrazných osobností. Nehráli Řepka s Abrahamem kvůli trestu za incident v závěru předchozího ligového kola v Teplicích a Horváth vyřazený v den utkání akutním virovým onemocněním. Boleslavští se představili jako kompaktnější celek s větší vůli po vítězství, což v závěru utkání gólově zúročil střídající Holub a mohl zvýraznit Matějovský, jenž zazvonil Poštulkovi na břevno.

V první čtvrthodince Limberský třikrát zkusil ohrozit boleslavskou branku, ale trefil ji jenom jednou. Kulič v 15. minutě z otočky pálil nad břevno.
Boleslavští se osmělovali velmi opatrně. Po narážečce s Mendym centroval před branku Táborský, ale Sedláček byl krátký. Ve 20. minutě Pospěchův centr hlavičkoval Brezinský těsně mimo. Na druhé straně Kysela v tísni slabě střílel vedle a o chvíli později Rajnoch z dálky mířil do Poštulkových rukavic.
Ve 32. minutě Kisel parádně našel rozběhnutého Kuliče, ale jeho křížná střela minula Millerovu branku. Za tři minuty proběhl Kadlec téměř celým hřištěm a uličkou poslal do šance Kuliče, který z několika málo metrů netrefil boleslavskou branku.

Ve 37. minutě se urodila do té doby nejpovedenější příležitost Mladé Boleslavi. Matějovského trestňák usměrnil hlavou Táborský na Mendyho, který se ocitl sám před Poštulkou, ovšem při zpracování míče upadl a z šance nic nebylo.
Ve 42. minutě přešel Matějovský přes dva protihráče podle pravé postranní čáry, jeho centr před branku srazil Brezinský do rohu. Rozehrál ho Voříšek a zakončil Kopic hlavou. Poštulka robinsonádou u levé tyče míč lapil.
Do konce poločasu ještě stihnul Kopic vyfasovat žlutou kartu, když zabránil snaze Kuliče protáhnout se do šestnáctky ze strany podél brankové čáry.

Po změně stran začali aktivněji Boleslavští, ale připisovali si jenom statistické čárky v kolonce rohových kopů.
Boleslavská obrana si poradila s kombinační spoluprací Kuliče a Doška, střelu Kisela ze dvaceti metrů chytil u levé tyče Miller, o Pospěchův centr se ve vzduchu porvali dlouháni Došek s Rolkem, ale třetím, kdo se smál, byl nakonec boleslavský brankář.
V 59. minutě po přihrávce Matějovského skóroval Mendy, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu.
V 65. minutě Kulič nabil Kiselovi, ale jeho ránu srazil Rolko na roh. Po jeho rozehrání bez přípravy vystřelil Kulič nad. Minutu na to připravil na druhé straně hřiště Kysela šanci Kalinovi, ale také jeho střela z deseti metrů místo v soupeřově síti skončila rohovým kopem.

Na poslední čtvrthodinu utkání vykázal rozhodčí boleslavského trenéra z lavičky na tribunu. Pozval si k tomu podle pravidel kapitána Millera a tak se nejméně dvě minuty nehrálo.
Kolem 75. minuty se ocitl ve dvou šancích Došek, ale neprosadil se ani z malého vápna. V 83. minutě zkusil Slepička uličku na čerstvého Žofčáka, ale Miller včas vyběhnul a byl u míče dříve.

V 84. minutě si Holub s Mendym několikrát v prostoru od pravé lajny až do trestného území narazili míč, čímž jakoby uštknuli sparťanské obránce, kteří boleslavskému nejzkušenějšímu útočníkovi poskytli prostor, aby si ve finále akce pohrál i s Poštulkou a podle jeho levé ruky poslal míč do sítě – 0:1.

Sparťané kontrovali bombou Matušoviče, která trefila Rolka, hlavičkou Huška, kterou lapil Miller, Slepičkovým průnikem, který zastavil Rolko. Mezi těmito sparťanskými příležitostmi v 87. minutě ranou z rohu vápna trefil Matějovský břevno Poštulkovy branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Kopic, Rolko, Hrdlička (46. Kalina) - Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Mendy – Kysela (67. Holub), Táborský (79. Poláček). Připraveni ještě byli Řezníček, Brunclík, Vaněček a Pižanowski.

Sestava AC Sparta Praha: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Kolář (66. Slepička), Kisel, Hušek, Limberský (59. Matušovič) – Kulič (82. Žofčák), Došek. Připraveni ještě byli Zabavník, Rezek, Sylvestre a Kozáčik.

Gól: 84. Holub

ŽK: Kopic, Táborský

Rozhodčí: Franěk – Slavík, Večeřa

Diváků: 6011

Fanshop banner