Druhá bezgólová plichta v řadě
Klub

Druhá bezgólová plichta v řadě

Redakce

Boleslavští junioři v pěti dnech podruhé udrželi čisté konto, ale zároveň vyšli střelecky naprázdno. Po domácí plichtě s Varnsdorfem stejný výsledek uhráli i v Horních Počernicích se slávistickou juniorkou, ale i tak se udrželi na třetí příčce ČFL za juniorkami pražské Sparty a Českých Budějovic. A právě jihočeský tým přijede v sobotním dopoledni 29. září do Mladé Boleslavi na Astonku k dalšímu třetiligovému mistrovskému utkání.

Na trávě v Horních Počernicích se hrál kvalitní fotbal. Slavie začala aktivněji a dostala Boleslav pod čtvrthodinový tlak. Brankář Šeda však všechno pochytal včetně Koblerovy hlavičky po Costově centru.
V 17. minutě po Sedláčkově trestném kopu hlavičkoval Brezinský těsně nad branku slávistického brankáře Diviše a od té chvíle bylo více vidět boleslavské mužstvo. Bohužel Schubert v nejméně vhodném momentu před střelbou uklouzl, ve 36. minutě Sedláčkovu tvrdou ránu vytlačil Diviš se štěstím mimo branku vedle pravé tyče a dvě minuty před pauzou po Sedláčkově přihrávce netrefil Schubert branku.

Slávisté čelili boleslavským akcím mnohdy za cenu nedovolených zákroků, za což si obránci Vagrčka a Marek vysloužili žluté napomenutí. Druhý poločas otevřel hrubým faulem Kobler na Nečase a slávistický hráč mohl děkovat přechodné slepotě sudího, že nešel do sprchy, ale vyfasoval jenom žlutou kartu.

V 55. minutě připravil Nečas dobrou pozici Vaněčkovi, ten však v jasné šanci přestřelil. Slávisté hrozili především po standardních situacích, které většinou zahrával Kovařík. Po jedné z nich Vagrčkovu střelu vytáhl Šeda přes břevno na roh a po jeho rozehrání Gaúcho hlavičkoval mimo.
V závěru utkání Slávie dostala opět Boleslav pod tlak a když se pět minut před koncem po Gaúchově trestném kopu ocitl Dvořák v příznivém palebném postavení, byli sešívaní blízko k vítězství. Boleslavský gólman Šeda tvrdou gólovou střelu vyrazil mimo svoji branku do rohu. Na bezgólovém stavu se nic nezměnilo ani ve zbylých minutách.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Brezinský, Mrvík, Horák – Vaněček (90. Dytrt), Svoboda, Vajgl, Sedláček – Schubert (87. Vizingr), Nečas (70. Fabián).

Sestava SK Slavia Praha“B“: Diviš – Held, Kobler, Marek, Švamberg – Pich (46. Černý), Vagrčka, Costa, Kovařík – Gaúcho, Dvořák.

ŽK: Vagrčka, Marek, Kobler - Brezinský

Rozhodčí: Navara – Šedivka, Pospíšil

Diváků: 150

Příští utkání 9. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – SK Dynamo České Budějovice“B“ se hraje v sobotu 29. září od 10,15 hodin na mladoboleslavské Astonce.

Fanshop banner