Boleslav rozplakal v poslední minutě Jankovic
Klub

Boleslav rozplakal v poslední minutě Jankovic

Redakce

První utkání úvodního kola poháru UEFA skončilo pro Mladou Boleslav nešťastně. Její hráči si určitě vypracovali více střeleckých příležitostí, ale neproměnili ani jednu. Za střeleckou jalovost ji potrestalo Palermo těsně před koncem gólem Jankovice. Stalo se tak ve chvíli, kdy se už všichni boleslavští příznivci smířili s bezgólovou plichtou, která by přeci jenom nabízela trochu naděje do odvety. Inkasovaný gól výrazně nahrává soupeři. "Palermo se dostalo do velké výhody," pravil smutně boleslavský kouč Zdeněk Ščasný. "Udělali jsme důležitý krok, ale jistí postupem si ještě nemůžeme být," krotil optimismus italských žurnalistů palermský trenér Stefano Colantuono.

Již ve 3. minutě Mladá Boleslav zahrozila. Po Matějovského centru hlavičkoval nebezpečně Táborský, ale akce skončila rohovým kopem. V prvních minutách byl v palermské ofenzívě nejvíce vidět Cavani, ale jeho střela v 7. minutě minula boleslavskou branku.
Dvakrát se pokusil o střelbu Matějovský, ale pokaždé mu ji zablokovali palermští obránci. Podobně nepustil Rolko ránu Bresciana. Ve 22. minutě se nebezpečí pro boleslavskou branku narodilo kuriózním způsobem. Sedláček obranným odkopem z hranice šestnáctky nastřelil Brienzu a od něho odražený míč těsně minul pravou tyčku branky zaskočeného Millera.
Ve 28. minutě na Táborského centr u vzdálenější tyče naskakoval Sedláček, ale Bresciano jej stačil v poslední chvíli předskočit a uchránit palermskou branku za cenu rohu. Po jeho rozehrání se v hlavičkovém souboji Rajnoch neprosadil přes stopera Barzagliho.
Ve 41. minutě od pravé lajny Kysela přihrál Mendymu, ten prodloužil na Táborského a jeho střela bez přípravy mířila nad břevno. Nejblíže gólu byla Boleslav v předposlední minutě prvního poločasu. Po filigránské narážečce s Táborským se dostal Matějovský za palermskou obrannou linii a zpětnou přihrávkou připravil skoro ideální palebnou pozici Mendymu. Ten se nikým neatakován v prostoru penaltové značky žákovský ukopl.

Druhý poločas začal šancí Táborského po Matějovského centru, na kterou odpověděli Palermští Jankovicovým průnikem do vápna, který zastavil Rolko za cenu rohu. Z něho už nebezpečí pro boleslavskou branku nevzniklo. Naopak utekl Táborský a akci zakončil Matějovský střelou mimo branku. V 55. minutě Matějovský obral Tedesca a přihrál Kyselovi, ale ten se neprosadil proti dvojici protihráčů, i když se pokusil vystřelit. V 59. minutě se po Sedláčkově centru marně natahoval Táborský.
Palermo se do ofenzívy nehrnulo, spíše vyčkávalo. V 61. minutě ojedinělý palermský útok skončil u Rajnocha, který zachytil Dianův centr. O pět minut později Matějovský poslal kolmou přihrávkou do ataku Rajnocha, ten po krátkém sprintu s míčem nepřesně vystřelil. V 75. minutě se povedl Hrdličkovi centr, ale Kysela z něho hlavičkoval mimo branku. Minutu na to Jankovic našel na hranici boleslavské šestnáctky Cavania, tomu naštěstí míč uskočil a Rolko ho odpálil do bezpečné vzdálenosti. Další palermskou akci zakončil čerstvý Carvalha ranou z rohu vápna, ale Millera nepřekvapil.

V závěrečné desetiminutovce se Boleslavští snažili strhnout vítězství na svoji stranu. Zleva centroval před branku Kalina, ale spoluhráče nenašel. Po Voříškově centru Kalina bez přípravy slabě vystřelil do brankáře. Po Kalinově průniku a přihrávce se nedostal ve vápně k zakončení Táborský. Po Voříškově akci nepovedeně vystřelil Táborský.
Palermo udeřilo v samotném závěru. V 89. minutě po zmatcích na hranici boleslavské šestnáctky se k odraženému míči náhodně dostal Caserta, ale šanci mu zmařil včasným vyběhnutím Miller, když ránu z několika málo metrů vyrazil. V 90. minutě centr Caserta z levého křídla proletěl napříč malým trestným územím a u vzdálenější tyče ho Jankovic doklepl do sítě – 0:1. V tu chvíli bylo všem boleslavským duším k pláči.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic, Hrdlička – Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Mendy (68. Kalina) – Kysela, Táborský (89. Řezníček).

Sestava US Cittá di Palermo: Agliardi – Diana, Rinaudo, Barzagli, Zaccardo –Jankovic, Tedesco (87. Simplicio), Migliaccio, Bresciano (69. Carvalho) – Brienza (59. Caserta), Cavani.

Gól: 90. Jankovic

ŽK: Mendy, Sedláček – Zaccardo, Tedesco, Diana, Carvalho

Rozhodčí: Kinhöfer – Scheppe, Borsch (všichni Německo)

Diváci: 4110

Fanshop banner